Morčacia pečeň na jablkách fotorecept

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 17. apríla 2015
Morčacia pečeň na jablkách (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
2 ks
1 PL
1 ks na šťavu
50 g
2 ks stredné
100 g




Postup

  1. 1


    Jablká zbavíme jadier a nakrájame na štvrtiny. Z cukru pripravíme hnedý karamel. Do karamelu dáme jablká a vytlačenú šťavu z citróna, prehrejeme ich a vyberieme.

  2. 2


    Potom do karamelu pridáme cibuľu a nastrúhaný zázvor a prudko prehrejeme, aby cibuľa ostala tvrdá a lesklá.

  3. 3


    Na rozpálenú panvicu, kde sme pripravili jablká, poukladáme kusy morčacej pečene a udusíme pod pokrievkou domäkka. Premiešame a spojíme pečeň, jablká a cibuľu. Podávame a zajedáme čerstvým bielym pečivom.

Diskusia k receptu

klotilda
Takto som pečeň ešte nepripravovala. Ale prečo neskúsiť ? Najbližšie navarím podľa tohto receptu.
pivonka
V podstate sú to takmer surové jablká a surová cibuľa s opečenou pečeňou. Myslím, že by mi to nechutilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia