Morčacia pečeň na jablkách fotorecept
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 17. apríla 2015
nezávislý šéfkuchár, 17. apríla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká zbavíme jadier a nakrájame na štvrtiny. Z cukru pripravíme hnedý karamel. Do karamelu dáme jablká a vytlačenú šťavu z citróna, prehrejeme ich a vyberieme.- 2
Potom do karamelu pridáme cibuľu a nastrúhaný zázvor a prudko prehrejeme, aby cibuľa ostala tvrdá a lesklá.- 3
Na rozpálenú panvicu, kde sme pripravili jablká, poukladáme kusy morčacej pečene a udusíme pod pokrievkou domäkka. Premiešame a spojíme pečeň, jablká a cibuľu. Podávame a zajedáme čerstvým bielym pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu