Foto: mracik9
Mala som chuť na niečo sladké,tak som vymyslela lievance a k tomu je Valentín tak srdiečkové.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 l |
|
300 g |
|
2 PL |
|
1/2 kocky |
|
štipka |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL (rum) |
|
Plnka: | |
|
|
1/2 l |
|
|
|
|
|
na vymastenie formičiek a panvice |
|
Postup
-
1
V mise vymiešame vajíčka s cukrom, škoricou a um, pridáme mlieko v ktorom sme rozmiešali droždie a múku.Jabĺčka olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame a postupne ich primiešame do mliečnej zmesi.Malo by byť hustejšie ako na palacinky.Necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
2
Panvicu a formičku z vnútra si potrieme rozpusteným maslom.Naplníme do dvoch tretín a upečieme do zlata, z jednej aj z druhej strany. Je to síce babračka,ale stoja zato.Medzi tým si uvaríme čokoládový puding a necháme ho trochu vychladiť. Plníme pudingom a na vrchu urobíme z vreckom na zdobenie srdiečko,do ktorého dáme lyžičku čučoriedkového kompótu.Vrch lievancov pocukrujeme.
-
3
Prajem krásneho Valentína.
Diskusia k receptu