
Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Opečená slanina s krémovou hubovou omáčkou a zemiakmi
Receptík je skvelý, ak doma práve nemáte žiadne extra suroviny. Prekvapí svojou jednoduchosťou a harmóniou...

Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...

Kuřecí křidýlka v pikantním těstíčku
Křidýlka rozdělíme na 3 díly, špičky použijeme na vývar, další část třeba upečeme nebo použijeme...

Kuracie roládky so slaninkou a kari omáčkou z parného hrnca
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, a na každý plát...

Dusené hovädzie fašírky na zelenine
Jednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne sú, ale myslím, že nie taký,...

Fašírka z ovsených vločiek
Keď už máme dosť mäsa, zvyknem robiť jedlá z ovsenými vločkami. Toto je jeden z receptov ktorý...

Losos s cuketovou krustou
Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo....

Cannelloni v paradajkovo-zeleninovej omáčke
Viem, že väčšina receptov na cannelloni obsahuje ricottu, špenát a paradajky. Mne táto kombinácia...

Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...

Krupica s karamelom a strúhaným jablkom
Uznávam a vysoko si vážim tvorivú nápaditosť členov (hlavne členiek|, ctenej obce „varecháčskej“! Rád sa nechám...

Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....

Dusené listy moruše s vajcom
Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma, tak isto ako z hroznových. Ale dá sa z nich...

Kuracie prsia plnené kapustou
Kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, posolíme, posypeme vegetou, okoreníme mletým čiernym korením z...

Pizza na paleo spôsob
Paleo je svojím spôsobom alternatívny spôsob stravovania (v porovnaní s tým, ako jeme dnes), stravovanie jaskynného...

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Pečené zemiakové vejáriky s reďkovkovým dipom
Jednoduché a pritom efektné jedlo, ktoré nezaberie veľa času na prípravu. Ale zato je veľmi...

Gemistá trochu inak
Hovorí sa, že stredomorska kuchyňa je jednou z najzdravších. Použitie čerstvej zeleniny, rýb, ...

Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...

Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...

Najlepšie bezlepkové plnené langoše
Naše langoše sú nenáročné na prípravu a sú vhodné ako rýchly obed a najväčšou výhodou je, že si ich môžete naplniť tým, čo máte práve v chladničke....

Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....

Raw kašička verzus detská výživa trochu inak
Zdravie našich detí ( i to naše) môžme do značnej miery ovplyvniť už v mladom veku...

Plnené kuracie rezne so šampiňónovou zálievkou
Kuracie mäso je u nás top. Ponúkam aj Vám tento dobrý a nenáročný obed.

Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

Jahňacie lýtko s maslovým špenátom
Jahňacie lýtka dáme piecť s mrkvou a petržlenom podliate vývarom. Pečieme pri 180 stupňoch asi tri...

Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec...

Pangasius na masle s pórom so zemiakovou kašou
Je to velmi obľúbené jedlo mojej dcérky, vždy všetko spapá

Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.