Cisársky trhanec bez lepku
Foto: novalim
Hľadáte tip na rýchlu dobrú večeru pre vašu rodinu? Najrýchlejšie sú asi palacinky. Ale – už ste niekedy ochutnali cisársky trhanec? Možno sa teraz Zobraziť celý popisHľadáte tip na rýchlu dobrú večeru pre vašu rodinu? Najrýchlejšie sú asi palacinky. Ale – už ste niekedy ochutnali cisársky trhanec? Možno sa teraz pousmejete, ale toto jedlo asi vymyslel človek, ktorému sa nedarilo napiecť palacinky. Základný recept je totižto palacinkový. Pustite sa do toho!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
2 bal. |
|
350 ml |
|
50 ml |
|
štipka |
|
1-2 PL |
|
2 PL (na vysmážanie) |
|
na posypanie |
|
na posypanie |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Obidve zmesi na bezlepkové palacinky, soľ, vajcia, vanilkový cukor, mlieko a šľahačku (alebo vodu) zmiešame varechou v mise a necháme asi 10 minút postáť. *Ak nejete mliečne výrobky, nahraďte mlieko a šľahačku vodou alebo rastlinnými produktmi.
- 2
Medzitým si rozpálime olej na panvici. Na rozpálený olej nalejeme hrubú vrstvu tekutej zmesi (asi ako na 3 palacinky) a necháme opekať asi minútu – dve, kým sa spodná strana neupečie.
- 3
Potom opatrne hrubú palacinku obrátime a varechou ju “natrháme” na menšie kúsky, ktoré ešte dopečieme. Podobne postupujeme so zvyškom cesta.
- 4
Hotové kúsky premiešame s hrozienkami, posypeme práškovým cukrom a škoricou a podávame s ovocným kompótom.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu