Plnka z paštéty a kaša z ryže a tarhone fotorecept
Foto: shark
Recept pochádza od môjho krstného otca.
Suroviny
Suroviny na kašu z ryže a tarhone: : | |
130 g |
|
80 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
(olej pod cibuľu) |
|
Suroviny na plnku/nádievku : | |
cca 10 krajcov |
|
3 ks/ 3 x 62 g |
|
1 ks |
|
|
|
podľa chuti |
|
len málo, podľa chuti |
|
minimum (paštéta obsahuje soľ) |
|
(olej pod cibuľu) |
|
6 ks (trochu rozšľahané) |
|
na vymastenie pekáča na pečenie |
|
|
Postup
-
1
Chlieb pokrájame na kocky a necháme ho zopár hodín schnúť.Najlepšie cez noc.Potom ho namočíme do studenej vody.Po pár minútach ho vyždímame.
-
2
Cibuľu osmažíme na masti a rozpustíme na nej tri paštéty.
-
3
Z paštéty dostaneme redšiu hmotu ktorú potom premiešame s chlebom pokrájaným na kocky.Ďalej primiešame k hmote ,majoránku,posekanú petržlenovú vňať,a minimum soli,trochu čierneho mletého korenia.Ochutnáme a keď treba tak dochutíme koreninami.Na koniec pridáme k zmesi 6 rozšľahaných vajec.
-
4
Pečieme pri 200 C / 35-40 minút do zlatohnedej farby.Plnku necháme vychladnúť a až potom ju krájame na kocky.
-
5
Tak a teraz si pripravíme kašu z ryže a tarhone.Najprv si uvaríme mrkvu a petržlen. Uvarte si ju vo väčšom hrnci a s väčším množstvom vody,lebo v tejto vode si budeme variť aj ryžu a tarhoňu.Zeleninu varíme zhruba 30 minút.Po uvarení ju posekáme na menšie kocky.
-
6
Ryžu a tarhoňu varíme vo väčšom množstve vody ako keď varíme cestoviny.Behom 20 minút by mala byť ryža hotová a tarhoňa tiež.Medzi časom musíme ryžu ochutnať aby sa nám nerozvarila.Tarhoňa by sa mala variť zároveň s ryžou ba dokonca bude určite skorej ako ryža.Keď sú tieto dve suroviny uvarené ,tak ich scedíme cez sitko a necháme ich ešte trochu zakryté pokrievkou.Záleží na tom či sú suroviny celkom uvarené,alebo potrebujú ešte pobyt v pare.
-
7
Pokiaľ sa nám ryža s tarhoňou varila, tak sme si predošle pozbierali(odstránili) mäso z kostí.My sme piekli kačky tak sme mali krk a trup z dvoch kačíc.Mäso pokrájame na malé kocky.
-
8
Uvarenú ryžu a tarhoňu zmiešame na kocky pokrájanou zeleninou,pokrájaným mäsom a posmaženou cibuľou. Dochutíme čiernym mletým korením,rozdrveným majoránom,soľou a zmes dôkladne premiešame.
Kaša sa robieva bez tej tarhone.Pridať ju k ryže bol,len môj výmysel.
Kačka bola ok a som rád,že sa ti páči.Ďakujem ti.
Plnka je supi.Syn ju jedol aj za studena.Pasuje aj k pečenému kurčaťu.Napíšem rozmery pekáča na pečenie.( 37 cm x 22 cm)
Ďakujem ti pekne.
Ako núdzové riešenie to funguje naozaj dobre.Ďakujem ti pekne.
Trafil si sa do čierneho.Toto jedlo sa prevažne robieva z vareného hydinového mäsa.(drobky,krk,krídlo) No s hovädzím bude tiež určite chutné.Viem si tento pokrm predstaviť napr. aj z vareného hovädzieho boku predošle uvareného na polievku.Samo,že ten bok musí byť pekne tukom mramorovaný a nie veľmi mastný.Ďakujem ti.