Vyprážaná vegetariánska variácia

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
Vyprážaná vegetariánska variácia
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií

Suroviny

1 kg
1 kg
500 g
300 g
200 g
400 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Očistený karfiol a brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Zeleninu zblanžírujeme vo vriacej osolenej vode.

  2. 2

    Osušíme, obalíme - brokolicu v múke, zeler v ochutenej strúhanke a karfiol v strúhanke zmiešanej s vajíčkami a mliekom so sezamom - a smažíme v oleji rozpálenom na 160 °C dozlatista. Po vysmažení necháme odtiecť na papierovej utierke.

  3. 3

    Náš tip: Vhodným doplnkom je studená omáčka alebo dip.

Diskusia k receptu

kuchticka
Vyborna nadielka na tanieri. Budem isto robit tuto VARIACIU. Vdaka.
tetuska
mám rada zeleninu, najlepšie vyzerá ten karfiol...
rea1
nuz, vyzera to prudko jedle.
milujem zeler. vysmazany sa robieval aj u rodicov, so zemiakovou kasou ale ja som pre seba tuto zeleninu dotiahla k absolutnej dokonalosti. robievala som si vysmazany zeler, ako prilohu teply zelerovy salat a ako salat k tomu - zeler v remulade. bez zemiakov, kazili by chut. :-))))) sice to okrem mna nikto nejedol, deti zeler dajako extremne nemusia dodnes ale mne to tak chutilo. akosi som sa rozslintala, cez vikend budem sama, spravim si. a aby to bolo napinavejsie, pridam k tomu aj tu brokolicu a karfiol. mozno iba podusene, aby som netrpela nedostatkom zeleniny.
mam rada taketo recepty - hromada zeleniny v akejkolvek uprave, k tomu este salat a zeleninova priloha. alebo obloha. alebo akakolvek ina ...loha, len nech je to zelenina.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia