Vyprážaná vegetariánska variácia
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Očistený karfiol a brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Zeleninu zblanžírujeme vo vriacej osolenej vode.
- 2
Osušíme, obalíme - brokolicu v múke, zeler v ochutenej strúhanke a karfiol v strúhanke zmiešanej s vajíčkami a mliekom so sezamom - a smažíme v oleji rozpálenom na 160 °C dozlatista. Po vysmažení necháme odtiecť na papierovej utierke.
- 3
Náš tip: Vhodným doplnkom je studená omáčka alebo dip.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
milujem zeler. vysmazany sa robieval aj u rodicov, so zemiakovou kasou ale ja som pre seba tuto zeleninu dotiahla k absolutnej dokonalosti. robievala som si vysmazany zeler, ako prilohu teply zelerovy salat a ako salat k tomu - zeler v remulade. bez zemiakov, kazili by chut. :-))))) sice to okrem mna nikto nejedol, deti zeler dajako extremne nemusia dodnes ale mne to tak chutilo. akosi som sa rozslintala, cez vikend budem sama, spravim si. a aby to bolo napinavejsie, pridam k tomu aj tu brokolicu a karfiol. mozno iba podusene, aby som netrpela nedostatkom zeleniny.
mam rada taketo recepty - hromada zeleniny v akejkolvek uprave, k tomu este salat a zeleninova priloha. alebo obloha. alebo akakolvek ina ...loha, len nech je to zelenina.