Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Foto: Ivanka62
Postup
-
1
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), pridáme trošku nastrúhaneho syra a premiešame.
- 2
Jemne premastíme nádobu z pekárne (osobne používam domácu masť) a pripravené mäso rovnomerne rozložíme na dno a steny nádoby na pečenie, pričom určité malé množstvo mäsa si ešte odložíme.
- 3
A môžeme začať s rozkladaním nakrájaných, prípadne nastrúhaných surovín (celé mladé kukuričky, šampiňóny...), ktoré sa samozrejme môžu ladiť podľa chuti. Osobne som prekladal vrstvy daných surovín v malom množstve a vrchnú časť tvorila vrstva odloženého mletého mäsa spomínaného v úvode.
- 4
A môžeme začať piecť, pričom pekáreň treba nastaviť len na pečenie, približne 2,5 hodiny.
- 5
Po dopečení som zlial šťavu, ktorú pustilo mäso a nechal ešte asi 15 minút dopiecť, aby sekaná bola zvonku krásne jemne prepečená. Prajeme dobrú chuť .
Tiež plnená fašírka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@motyka , na toto nepotrebuješ pekáreň, zbytočná investícia, všetko z nej sa dá robiť aj inak, ručne.
Zabudla som napísať, že aj toto tvoje sa mi páči, @ivanka62 , najmä ten syr nabudúce do toho zakomponujem.
robit, treba si pracu ulahcit, tam kde sa da, nech pracuju stroje,
@motyka , ked si pekaren kupis, neolutujes, usetri ti cas, namahu a hlavne nic sa nepripali, nepripecie ked je pekaren spravne nastavena,
@ivanka62 , dobre ze si pridala tento recept, vdaka ☺