Brokolicový šalát fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 29. júla 2014
Brokolicový šalát (fotorecept)
Foto: kecemis

Stalo sa, ze som zrazu mal doma viac brokolice ako bolo unosne. Nieco som s tym musel urobit. Tak vznikol tento salat. Inspiracia prisla Zobraziť celý popisStalo sa, ze som zrazu mal doma viac brokolice ako bolo unosne. Nieco som s tym musel urobit. Tak vznikol tento salat. Inspiracia prisla samozrejme z viacerych stranok. Skombinoval som to k svojej spokojnosti, ale hlavne k spokojnosti mojho domaceho sefinka. Brokolicu je mozno aj obvarit, aby bola maksia.

6-8
porcií
10-15 minút
príprava

Suroviny

350 g
350 g
80 g
1/2 hrnček
1/2 hrnček
3/4 hrnček
3 PL
1/2 hrnček
1 - 2 ks
Na vrch:
1 PL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Brokolicu som rozobral na ruzicky. Stopky som ocistil nozikom, pretoze vonkajsia cast je velmi drevnata. Ta kora je hruba asi 1-2 mm, podla velkosti. Potom som ich nakrajal na 5-7 cm dlzku a na hrubom struhadle som postruhal. Na tom istom struhadle som postruhal aj mrkvu. Mal som aj kusok cervenej kapusty, ktoru som nakrajal na male tenke pasiky. Nemusi byt zalezi od Vas co pouzijete.

    Brokolicový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som zmiesal ruzicky s ostruzlinami.

    Brokolicový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridal som majonezu, cibulu, cibulku, sol, korenie, jablkovy cider ocot a pesto. Ja som mal cerstvo urobene koriandrovo-spenatove. Pridal som susene rajciny (sun dry tomato), mal som len v oleji, takze som ich nechal odkvapkat v sitku predtym ako som ich pridal. Dobre som premiesal a dal som do chladnicky. Treba to nehat postat aspon dve hodiny. ja to nehavam stat cez noc.

    Brokolicový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kedze ja som chlapec stiplavy, pouzivam nieco stiplave. Dnes to bol sriracha chili sauce.

    Brokolicový šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
v brokolici by som aj spala:-) surovú nie, ale spolu s mrkvou si ju trošku pridusím a ochutím podľa tvojho receptu. Tie sun dry rajčiny sú sušené na slnku?:-)
jozka2
dobre si chlope navaril,takyto salatik namiesto obeda.
kecemis
Dakujem dievcata. @kukulienka ano, su to ocistene paradajky, ktore vacsinu casu sa susia na slnku. Doma sa daju pripravit tak, ze sa opatrne ocistene paradajky daju do rury pri teplote priblizne 90-95 stupnov. az kym nedosiahnu kozovitu strukturu.
kukulienka71
minule som pozerala postup na domáce sušené paradajky, bolo tam aj na slnku aj v rúre. Slnečná energia je lacnejšia, aspoň takto by som ju mohla využiť, takže keď sa nad nami vyjasní, idem na to, ďakujem:-)
kecemis
@kukulienka mas pravdu. A ked si uvedomis, ze v rure to moze trvat aj viac ako 24 hodin. Snad by stalo za vyskusanie kombinaciu rura-slnko. Slnko cez den a rura v noci.
kukulienka71
na tie sušené paradajky potrebujem inú odrodu, ja teraz nemám podlhovasté nasadené, ale určite urobím pokus, keď si ich zadovážim:-) Dnešný obed: pečené zemiaky s tvojím brokolicovým šalátom(cibuľa, brokolica a mrkva predsalen surové, kaleráb, sušené rajčiny a pesto z petržlenovej vňate), ostalo aj na zajtra, plánujem grilovať krkovičku;-) Šalát je vynikajúci, ďakujem pekne za recept, @kecemis :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia