Foto: uschi
Ak na dovolenke alebo chate neviete čo uvariť, ponúkam jeden skvelý receptík. Rozhodne vám ušetrí more času, ktorý môžete využiť aj ináč, ako pri Zobraziť celý popisAk na dovolenke alebo chate neviete čo uvariť, ponúkam jeden skvelý receptík. Rozhodne vám ušetrí more času, ktorý môžete využiť aj ináč, ako pri sporáku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
6 KL |
|
|
|
|
|
|
|
6 PL |
|
Omáčka: | |
3-4 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
trocha |
|
pár kvapiek |
|
pár kvapiek |
|
štipka |
|
štipka |
|
3-4 strúčiky |
|
Postup
-
1
Mäso opláchneme, osušíme, narežeme a vyklepeme na tenké rezne. Každý plátok potrieme horčicou, pokvapkáme sójovou omáčkou, okoreníme, trošíčku osolíme a posypeme strúhaným syrom.
-
2
Mäso pevne zavinieme do rolády.
-
3
Každú roládku nakrájame na asi 2 cm kolieska a ponapichujeme na ihlice.
-
4
Takto pripravené mäso opražíme na troche oleja z jednej aj druhej strany domäkka.
-
5
Pripravíme si omáčku, zeleninu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do mixéra, pridáme strúčiky cesnaku, mletú papriku, soľ, korenie, trošku octu, trošku kryštálového cukru, kečup, olej, bazalku. Všetko dôkladne rozmixujeme. Ochutnáme a ak treba dochutíme.
-
6
Mäsko naservírujeme na taniere s omáčkou, podávame s ryžou alebo zemiakmi a kapustovým šalátom. Ozdobíme lístkom bazalky. Dobrú chuť!
Evanaaa, omáčka je skvelá, možno bude chyba v mixéri.