Pletenec s jahodovo-tvarohovou plnkou fotorecept
Foto: ancicka
Cesto na tento pletenec je tiež s tvarohom. Koláč je jemný a mäkučký. Samozrejme, že plnka sa môže obmieňať podľa chutí.
príprava
na 170 °C
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1/2 kocky |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
120 ml |
|
Plnka: | |
400 - 500 g |
|
3 - 4 PL |
|
200 g |
|
|
|
1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.
-
2
Ja si pripravujem kysnuté cesto vo väčšine v pekárničke. Ináč si cesto pripravíme klasickým spôsobom. Cesto necháme vykysnuť.
-
3
Kým cesto kysne, pripravím si jahôdky. Použila som mrazené. Jahody rozvarím s kr. cukrom. Keď sú jahody rozvarené, šťavu treba scediť a jahody popučiť.
-
4
Cesto po vykysnutí prehniesť na doske a nechať ho 10 min. podkysnuť. Potom ho rozvaľkať do obdĺžnika. Na cesto natrieť jahody a na jahody rozmrviť čerstvý tvaroh. Posypať vanilkovým cukrom a zrolovať.
-
5
Rolku pekne rozrezať na polovicu
-
6
a popretáčať.
-
7
Vložiť do vymastenej formy. (Ja som použila 27 cm.) Nechať ešte na teplom mieste podkysnuť, pred pečením potrieť žĺtkom a upiecť. Pečie sa pomaly ,10 min. pri 200 °C a potom 1 hod. pri teplote 160 - 170 °C, podľa typu rúry. Každý si musí odsledovať, lebo každá rúra pečie ináč. Vrch pletenca môže po určitom čase prykryť alobalom, aby sa vrch nespálil.
-
8
Po upečení nechať vychladiť vo forme.
-
9
Dobrú chuť.
Môýeš vynechať,ale namiesto toho potom prispôsobiť mlieko,alebo jogurt.Ešte lepšie je hrudkový rozmixovať.Pozdravujem do Canady,prajem požehnané sviatky.
teší ma,že sa vydaril a chutil.Samozrejmä,že plnku si môže každý podľa svojej chutí.
Pozdravujrm a prajemPožehnané sviatky.