Zapekané rizoto so syrom

slavkabis - fotkaslavkabis, 10. marca 2015
Zapekané rizoto so syrom
Foto: slavkabis

Recept mám od kamarátky. Aj keď príprava je trošku časovo náročná, výsledok stojí za to.

20 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

600 g
2-3 ks
4 ks
4 strúčiky
250 g
3 ks
100 ml
250 g
500 ml (aj z bujónu)




Postup

  1. 1

    Ošúpanú, nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájané mäsko, ochutíme soľou, korením a roztlačeným cesnakom. Podlejeme vývarom a pridáme na kúsky pokrájané paradajky. Dusíme do mäkka.

  2. 2

    Po 45-50 minútach pridáme premytú ryžu a dusíme ďaľších 25 minút. Do smotany zamiešame žĺtky, pridáme k mäsu a dobre premiešame.

  3. 3

    Misu na zapekanie (ja používam jenskú misu) vymastíme tukom (olej,...), vysypeme strúhankou a naplníme rizotom. Zapekáme v rúre cca 25 minút. Hotové posypeme syrom. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

2010
Tvoj recept by po troche zjednodusenia bolo jedno z najlepsich maltskych jedal Ross il-Forn






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia