Foto: slavkabis
Recept mám od kamarátky. Aj keď príprava je trošku časovo náročná, výsledok stojí za to.
20 minút
príprava
príprava
120 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Ošúpanú, nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájané mäsko, ochutíme soľou, korením a roztlačeným cesnakom. Podlejeme vývarom a pridáme na kúsky pokrájané paradajky. Dusíme do mäkka.
- 2
Po 45-50 minútach pridáme premytú ryžu a dusíme ďaľších 25 minút. Do smotany zamiešame žĺtky, pridáme k mäsu a dobre premiešame.
- 3
Misu na zapekanie (ja používam jenskú misu) vymastíme tukom (olej,...), vysypeme strúhankou a naplníme rizotom. Zapekáme v rúre cca 25 minút. Hotové posypeme syrom. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu