Hermelín v cestíčku s kašou a brusnicami
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. júna 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 ks (klasický alebo ochutený) |
|
1 bal. (hotové vyvaľkané) |
|
4 plátky |
|
(na potretie) |
|
|
|
Zemiaková kaša: | |
500 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
|
Postup
-
1
Hotové vyvaľkané cesto vyrovnáme a rozrežeme na štvorce. Na každý štvorec dáme plátok šunky. Na šunku položíme polovicu hermelínu, potrieme vajíčkom a zlepíme šatôčku. Syr musí byť uzavretý z každej strany, aby pri pečení nevytiekol.
- 2
Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút. Hermelín podávame so zemiakovou kašou a s brusnicami.
- 3
Zemiaková kaša: Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Uvaríme domäkka v osolenej vode – asi 30 minút. Do scedených uvarených zemiakov pridáme maslo, 150 ml mlieka a roztlačíme. Podľa potreby osolíme.
Tiež hermelín:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu