Pečený hermelín
Pečený hermelín

Hermelín v cestíčku s kašou a brusnicami

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. júna 2018
Hermelín v cestíčku s kašou a brusnicami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks (klasický alebo ochutený)
1 bal. (hotové vyvaľkané)
4 plátky
 (na potretie)
Zemiaková kaša:
500 g
100 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Hotové vyvaľkané cesto vyrovnáme a rozrežeme na štvorce. Na každý štvorec dáme plátok šunky. Na šunku položíme polovicu hermelínu, potrieme vajíčkom a zlepíme šatôčku. Syr musí byť uzavretý z každej strany, aby pri pečení nevytiekol.

  2. 2

    Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút. Hermelín podávame so zemiakovou kašou a s brusnicami.

  3. 3

    Zemiaková kaša: Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Uvaríme domäkka v osolenej vode – asi 30 minút. Do scedených uvarených zemiakov pridáme maslo, 150 ml mlieka a roztlačíme. Podľa potreby osolíme.

Diskusia k receptu

mimy
Zaujímavé, určite to skusím, dobrý nápad na sobotňajší obed alebo večeru




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia