Foto: leninka
Rýchla príprava a vynikajúci výsledok.
porcií
príprava
Postup
-
1
Umyté kuracie prsia si nakrájame na menšie kocky, osolíme a posypeme kurkumou. Dáme na panvicu a pokvapkáme citrónom, aby si mäsko zachovalo šťavnatosť. Na rozpálenej panvici prudko orestujeme. Keď je mäsko hotové, panvicu odstavíme.
- 2
Zvlášť pripravíme zeleninku. Ja som dusila na masle a ochutila trochou karí korenia. Keď je zeleninka hotová, spojíme ju s kuracinkou.
- 3
Ako posledné si pripravíme skaramelizovaný ananás, ktorý dodá jedlu tú pravú chuť. Na panvici necháme roztopiť maslo, pridáme kryštálový cukor a chvíľku miešame, kým sa nevytvorí karamel. Pozor aby vám neprihorel. Pridáme na kocky nakrájaný ananás a pomaličky (na miernom ohni) dusíme do mäkka. Keď je ananás hotový, pridáme ho k mäsu a premiešame. My sme si k tomuto jedlu pripravili zeleninový šalát (šalátové srdiečka, baby špenát, cherry paradajky, olivový olej)
- 2
Diskusia k receptu