
Trojchodové býčie žľazy
Tak som sa dnes pohrala. Hľadala som recepty na býčie žľazy a nakoniec som sa nevedela rozhodnúť,...

Klasický nedeľný obed... ale zdravo a chutne
Tento recept je vhodný pre dietujúcich ale aj pre ľudí ktorý chcú jesť zdravo a chutne.....

Zemiaky s koreňovou zeleninou a bylinkami
Recept tohoto jedla ma upútal v knižke Zemiaky - recepty z Nového Času pre ženy...

Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom
Zase jeden z mojich obedov tak obyčajne no chutilo a to je dôležité :)

Kapustník na plechu
Jednoduché jesenné jedlo, dnes som ho pripravila k cícerovej polievke. Možno narobím chúťky práve Vám...

Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.

Patizón v syrovom cestíčku
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale, ale v práci spomínali tento recept na cestíčko, tak som...

Kuracie mäso v marináde
Kyslá smotana alebo jogurt sú veľmi vďačnou surovinou do marinády. Mäso zjemnia a podporia jeho chuť....

Restovaná pečeň
Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.

Fínske rezne
Neviem prečo fínske, ale tento recept mám od mojej sestry a ona mi ho dala pod týmto...

Znojemské bravčové ragú
Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a...

Drožďová nátierka
Túto pomazánku mám rada od detstva a vždy som bola prekvapená prečo niekto nemá rád droždie...

Mňam cestovina s tvarohom
Preto cestovina, lebo som ju použila namiesto halušiek. Viac nám to chutí, je to rýchle a dobré....

Jemne pikantný perkelt z kuracích žalúdkov = zuziek = so slovenskou ryžou
Jeden z receptov, ktoré ma sprevádzajú už od pokolískovského veku. Doma, pod Šibenou horou,...

Fantastické zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept je špecifický svojou jednoduchosťou a fantastickým výsledkom :)

Plnený zapečený patizón - squash
Dneska som pripravila obed zo zvyskov peceneho jahnacieho masa a uvarenej ryze.

Holubky
Tento recept mam od mojej mamky, holubky sú veľmi obľúbeným jedlom nielen u nás. Patria aj...

Tatarák pre chlapa
Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými...

Hubová máčanka
Polievka z jušky, teda z vody z kyslej kapusty, doplnená sušenými hubami, to je klasika, ktorá sa varieva v niektorých regiónoch práve na Troch kráľov....

Plnený sendvič (fotorecept )
Tento sendvič som robila na oslavu. Výsledok je kombináciou receptu z kalendára a od čistinky....

Pečené bravčové pliecko na svetlom pive
Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...

Moja variácia bravčového karé na ázijský spôsob
Ázijská kuchyňa je veľmi rozmanitá používanými surovinami od mäsa po zeleninu, ich druhov, výberu korenín,...

Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska
Prečo je pohánka taká výnimočná? Čo ju robí zázračnou je vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo veľkej...

Zeleninové lievance
Zeleninu si osmažíme na troche masla , potom zalejeme troškou vody , aby zelenina zmäkla...

Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som...

Pečená kačka, domáca parená knedľa, hlávková kapusta
Kačicu umyjeme. Odrezanú kožu z krku a tuk zo zadnej časti osolíme a položíme na dno...

Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som...