
Cibuľový koláč - Pissaladière
Oblubeny a v celom Francuzsku rozsireny cibulovy kolac ma na juhu svoju verziu s ancovickami a ciernymi...

Šalát starých Vikingov
Šalát z červenej repy, jabĺk a ementálu zaliaty citrónovou šťavou.

Kuracinka s paprikovou omáčkou a cesnakovými nokami
Túto prácu tu pridávam aby som vám pripomenul, že v jednoduchosti je krása. A keď...

Hovädzie rebrá v pomalom hrnci
Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v...

Gazdovská pochúťka na kapuste
Tento rok sme tlačili kapustu a toto je prvý recept z tohtoročnej :) je to rýchle, ...

Srdiečka z palacinkového cesta
Dnešný valentínsky, teda výsostne aktuálny námet, som čerpala z maďarského webu...

Šutelica na červenô
Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...

Pórovo-špenátový prívarok bez múky
V litri vody varime cibulu, nakrajane zemiaky, bobkove listy a rascu.

Šošovicová polievka so zeleninou, klobásou a sušenými slivkami
Šošovicová polievka - naša stará dobrá slovenská klasika. Kto by ju nemal rád? Hlavne teraz na jeseň, keď sa vonku už ochladzuje, polievočka dobre padne....

Kváskové pampúšiky
Z tohto cesta sa dajú robiť pirôžky s rôznymi plnkami. Robila som dnes aj s tvarohom...

Grilovaný plátok lososa, cestoviny linguine, smotanová omáčka so sardelovou pastou
Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme ich odkapať. Premiešame ich s roztopeným maslom do ktorého sme...

Bohatá jesenná polievka
Komerčný recept<br />V jesennom sychravom období máte určite väčšiu chuť na horúce a vynikajúce polievky, ktoré...

Kuracie na zelenom karí
Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí....

Králik na medovine
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku,...

Baklažánová nátierka
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho...

Kuriatkové rizoto
Ryžu varíme v dostatočnom množstve vody 14–16 minút. Poriadne prepláchneme a scedíme. Na veľkej panvici...

Špenátové cestoviny s tuniakom
Sú to výborné cestoviny s tuniakom. Tieto cestoviny používame väčšinou na sobotnú rýchlu večeru. Cestoviny...

Králičie stehná na čierno
Tento recept som robil ako prvotinu. Našiel som ho na nete, trochu som ho upravil...

Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...

Pstruh so šalátom
Ahojte, tento recept je klasika a dokáže ho urobiť každý podľa seba. Dávam ho sem...

Halušky bez bryndze
Kedze som "zatial" v Skotsku nenasla v ziadnom obchode bryndzu, tak som trochu improvizovala a myslim,...

Bravčové karé s hroznovou omáčkou
Moja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby...

Grilované marinované tofu so sezamom
Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote....

Bulgur so špenátom a mäsom
Môj obľúbený bulgur v inej úprave. Jedlo hotové bez dlhej prípravy, chutné a zdravé...

Biber dolmasi / Plnená paprika
Paprika sa da plnit na 100 sposobov :-) Ja vam ponukam jeden z mojich, ako ju pripravujem...

Kapustové lokše
Očistenú, nadrobno nakrájanú kapustu osolíme, pridáme múku, vločky a spracujeme cesto.

Vínna klobása ako rezeň
Kdysi u nás vinnou klobásu bylo možné sehnat jen kolem Velikonoc a Vánoc. Je to...

Libanonské guľôčky z hovädzieho mäsa s jogurtovou omáčkou
Tento recept pochádza z Libanonu, ktorého kuchyňa je úžasná. V Libanone žijú vedľa seba rôzne...