Foto: dorisa
Musela som minúť jablká, ktoré mi znami doniesli. Tak som v kartičkách vyhrabala tento recept, a dnes sme mali sladký obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g, pokrájané na kocky |
|
50 g,mleté |
|
1 PL, postrúhaná |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
50 g,rozpustené |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
50 g |
|
4 PL |
|
1 šálka |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Všetky suroviny na výrobu cesta dáme na dosku. Ošupeme si jablká a nakrájame na malé kocočky.
-
3
Všetko pripravené zmiešame do cesta (možme si odobrať 3PL nakrájaných jablk na polevu).
-
4
Z cesta robíme guľky, asi 3 cm priemeru.
-
5
Guľky dáme variť do hrnca s vriacou osolenou vodou ( výška vody cca 6cm) cca 15 minút. Vkladáme po jednom.
-
6
Potom ich vyberáme dierkovanou naberačkou a kladieme do misy.
-
7
Z masla, cukru a struhanky urobíme v hrnci posýpku.
-
8
Premiešame s uvarenými jablkovými guľkami .
-
9
Z džemu malinového, sirupu malinového , cukru a 3PL nakrajaných jabĺk uvaríme toping(polevu)
-
10
Týmto polejeme knedličky na tanieri, alebo dekorujeme tanier. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu