Račianska bravčová pochúťka

Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010
Račianska bravčová pochúťka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

0,6 kg, nakrájané na rezančeky
0,1 l
0,2 kg
0,3 kg
2 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko nakrájame priečne cez vlákna. Cibuľku orestujeme na troche oleja do sklovita, pridáme na rezance pokrájané mäso a orestujeme. Poprášime paprikou, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a dusíme.

  2. 2

    Pred skončením dusenia pridáme kukuricu, poprášime múkou a dochutíme vegetou. Čínsku kapustu pokrájame na tenké rezančeky, krátko osmažíme na oleji a osolíme. Z vajec urobíme malé omelety (do vajec môžeme pridať pažítku alebo petržlenovú vňať).

  3. 3

    Pri podávaní dáme na tanier mäso, na mäso omeletu a na omeletu čínsku kapustu.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Do vaječnej zmesi na omelety môžete pridať trochu mlieka alebo šľahačkovej smotany. Omelety sú potom nadýchanejšie.

Diskusia k receptu

sjuz
keď som zbadala názov, už som sa chcela spýtať, kto že to je račan...:)
ako ja:)
puntodadino
Nuz,ja som,ale to sme si este hovorili inac-ak uhadnes ako,tak si snad original Racanka ... :-)
marika33
super, krasne to vyzera, veru tento receptik cez tyžden vyskušam
vcelka
Račisdorfania, ahojte... ja som sa narodila v Rači (hoci inak tam nikto od nás nebýval), lebo v tžch časoch tam bola vyhlásená dobrá pôrodnica. Ale pravdepodobne nejaký základ jedla nejaké tip naň pochádzal z Rače alebo od Račana... alebo to niekto zapijal dobrým račianskym...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia