Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou
Foto: tinavondecadent
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do vopred predhriatej rúry na 175°C, po 20-30 minútach podlejeme 1/2-1dcl vody, necháme piecť asi 1 hodinu. Na posledných 20 minút odporúčam mäso odkyť a potierať výpekom.
- 2
Do hrnca vložíme maslo, necháme ho rozpustiť, pridáme šípkový džem a pri neustálom miešaní privedieme do varu. Pridáme asi 1/2 dcl vody, klinčeky, soľ, citrónovú šťavu, vývar a 1 PL solamylu zriedeného s troškou vody. Podľa chuti môžme pridať ešte cukor alebo trochu vína. Omáčku miešame kým ju neprivedieme do varu a nezhustne.
- 3
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a varíme v osolenej vode 15-20 min. Potom ich uvarené scedíme, pridáme maslo, rozmixujeme a pridáme 1/2 lyžice solamylu. Na plech vytvarujeme zemiakovú kašu a necháme ju piecť asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu