Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou

tinavondecadent - fotkatinavondecadent, 26. marca 2012
4
porcie
45 minút
príprava
90 minút
na 175 °C

Suroviny

Omáčka:
1 PL
 na zápražku
1 PL
3 ks
250 g
Zemiaková kaša:
600 g
1/2 PL
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do vopred predhriatej rúry na 175°C, po 20-30 minútach podlejeme 1/2-1dcl vody, necháme piecť asi 1 hodinu. Na posledných 20 minút odporúčam mäso odkyť a potierať výpekom.

  2. 2

    Do hrnca vložíme maslo, necháme ho rozpustiť, pridáme šípkový džem a pri neustálom miešaní privedieme do varu. Pridáme asi 1/2 dcl vody, klinčeky, soľ, citrónovú šťavu, vývar a 1 PL solamylu zriedeného s troškou vody. Podľa chuti môžme pridať ešte cukor alebo trochu vína. Omáčku miešame kým ju neprivedieme do varu a nezhustne.

  3. 3

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame a varíme v osolenej vode 15-20 min. Potom ich uvarené scedíme, pridáme maslo, rozmixujeme a pridáme 1/2 lyžice solamylu. Na plech vytvarujeme zemiakovú kašu a necháme ju piecť asi 15 minút.

Diskusia k receptu

radulienka
Mnam, to by som si dala, šípkovú omáčku a kačičku, to muselo byť vynikajúce...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia