Tofu karí s cícerom a špenátom fotorecept

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 15. marca 2016

Obmena receptu. Trocha vegetariánska.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
250 g
250 ml
5 ks
1 ks
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájanú na vačšie mesiačiky si opražíme spolu s posekaným cesnakom na kokosovom oleji, osolíme a pridáme aj drvenú rascu. Po 2 minútach pridáme korenie: Garam masala a Kari. Množstvo korenia zhruba 1 PL garam masala a 1 PL kari.

    Tofu karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do cibuľky a cesnaku pridáme nasekané paradajky a pražíme zmes cca 2 - 3 minúty. Občas miešame. Potom zakryjeme pokrievkou a necháme cca 3 - 5 minút trochu podusiť.

    Tofu karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vznikne nám takáto zmes, do ktorej pridáme polovicu plechovky (cca 120ml) kokosového mlieka. Premiešame a necháme jemne prevrieť max 1 minútu.

    Tofu karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto prevretú zmes si prelejeme do hrnca a rozmiešame ručným mixérom. Dôkladne. Kto je detailista, môže to aj prepasírovať, ale myslím, že nie je treba.

    Tofu karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do rozmiešaného "už kari", ktoré vrátime naspať na panvicu, pridáme zvyšné kokosové mlieko, nakrájané tofu na kocky a taktiež všetok cícer. Premiešame a necháme 2-3 minútky variť pod pokrievkou.

    Tofu karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec primiešame dostatok špenátových listov a taktiež čerstvý/mrazený koriander. Hotovo a dobrú chuť :)

    Tofu karí s cícerom a špenátom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tiginko
ako @methi hovorí - pekne :-)
Práve som niečo podobné dovarila na zajtrajší obed do práce pre mňa a dcéru. Šťastný ten, kto si obľúbil tieto voňavé, pre našinca ešte stále exotické jedlá
tutikompoty
@Stanci11 (16.3.2016 05:19)

Nakoniec ešte si pridaj polku šťavy z citróna :) Do receptu som to nedával, ale dá to tomu kari extra chuť ;-)
martamm
Fantazia, jedinecny recept s pouzitim mojich oblubenych ingrediencii, kupim kokosove mlieko a pripravim ho zajtra n obed, uz sa tesim na tu mnamku, davam Ti 5* :)))))))))
nomen
Je možné nahradiť kokosové mlieko? Ďakujem.
stanci11
@Tutikompoty (16.3.2016 06:43)

Diky za tip ;) určite pocitrónujem. Ešte otázočka, myslíš že môžem použiť kokosovú smotanu miesto kokosového mlieka?
tutikompoty
@Stanci11 @Nomen Myslím, že ak z rôzbych dôbodov nechcete dať kokosové mlieko, môžete ho určite nahradiť smotanou 33% no bude to mať trošku chuť ako perkelt potom :-) Resp. bude to taká konzistencia. Kokosové mlieko som dal kvôli jeho špecifickej chuti (je úžasná aj len tak lyžičkou :-D keď to jem) a robil som s ním prvýkrát, ale určite sa nebojte experimentovať :-) a Stanči, s kokosovou smotanou to bude už len z počutia riadne dobré :-) potom daj fotos ;-)

stanci11
@Tutikompoty - práve uvarené a musím povedať že mega výborné!!!!! dokonca som premohla lenivosť a šla po to kokosové mlieko nech to je autentické :D akože klobúk dole!!! proste mňam!



gabikulka
Dovarené, ochutnané, výýýborné. Keďže milujem pikantné pridala som k cibuli a cesnaku aj čili papričku a nemá to chybu!!! Recept uložený v KK, ďakujem za inšpiráciu :)
alexdidi
Dnes som si podľa tvojho receptu pripravila kari, len špenát som nahradila orestovanými plátkami šampiňónov a veľmi som si pochutila.Bolo to super, super jedlo. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia