Foto: tutikompoty
Obmena receptu. Trocha vegetariánska.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájanú na vačšie mesiačiky si opražíme spolu s posekaným cesnakom na kokosovom oleji, osolíme a pridáme aj drvenú rascu. Po 2 minútach pridáme korenie: Garam masala a Kari. Množstvo korenia zhruba 1 PL garam masala a 1 PL kari.
-
2
Do cibuľky a cesnaku pridáme nasekané paradajky a pražíme zmes cca 2 - 3 minúty. Občas miešame. Potom zakryjeme pokrievkou a necháme cca 3 - 5 minút trochu podusiť.
-
3
Vznikne nám takáto zmes, do ktorej pridáme polovicu plechovky (cca 120ml) kokosového mlieka. Premiešame a necháme jemne prevrieť max 1 minútu.
-
4
Takto prevretú zmes si prelejeme do hrnca a rozmiešame ručným mixérom. Dôkladne. Kto je detailista, môže to aj prepasírovať, ale myslím, že nie je treba.
-
5
Do rozmiešaného "už kari", ktoré vrátime naspať na panvicu, pridáme zvyšné kokosové mlieko, nakrájané tofu na kocky a taktiež všetok cícer. Premiešame a necháme 2-3 minútky variť pod pokrievkou.
-
6
Nakoniec primiešame dostatok špenátových listov a taktiež čerstvý/mrazený koriander. Hotovo a dobrú chuť :)
Práve som niečo podobné dovarila na zajtrajší obed do práce pre mňa a dcéru. Šťastný ten, kto si obľúbil tieto voňavé, pre našinca ešte stále exotické jedlá
Nakoniec ešte si pridaj polku šťavy z citróna :) Do receptu som to nedával, ale dá to tomu kari extra chuť ;-)
Ďakujem ;-)
Diky za tip ;) určite pocitrónujem. Ešte otázočka, myslíš že môžem použiť kokosovú smotanu miesto kokosového mlieka?
Akože hned by som si dal keď to vidím :D Super si to spravila mňam :P
lazycinderella.com/2017/01/07/homemade-chai-latte/...