Lokša s husacou pečeňou a kapustou
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 15. októbra 2012
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 15. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej masti hodíme celé husacie pečene a pražíme asi 5 minút. Po upečení osolíme.
- 2
Kapustu pokrájame na rezance a dusíme na opraženej cibuli. Pridáme ocot, aby sme zachovali pôvodnú červenú farbu a chrumkavosť. Na záver kapustu zaprášime múkou a podľa potreby dochutíme soľou, cukrom a octom.
- 3
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme tuhšie cesto. Vyvaľkáme do kruhov a pečieme na horúcej platni. Upečené pomastíme a necháme odležať prikryté tanierom, aby zostali mäkké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu