Lokša s husacou pečeňou a kapustou

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 15. októbra 2012
Lokša s husacou pečeňou a kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
800 g
50 g
100 g
20 g
50 g
 podľa potreby
400 g
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej masti hodíme celé husacie pečene a pražíme asi 5 minút. Po upečení osolíme.

  2. 2

    Kapustu pokrájame na rezance a dusíme na opraženej cibuli. Pridáme ocot, aby sme zachovali pôvodnú červenú farbu a chrumkavosť. Na záver kapustu zaprášime múkou a podľa potreby dochutíme soľou, cukrom a octom.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme tuhšie cesto. Vyvaľkáme do kruhov a pečieme na horúcej platni. Upečené pomastíme a necháme odležať prikryté tanierom, aby zostali mäkké.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: