Pečené kuracie krídla s dvomi druhmi šalátu

matus113 - fotkamatus113, 3. júla 2011
Pečené kuracie krídla s dvomi druhmi šalátu
Foto: matus113

Pre labužníkov ako stvorené.

6
porcií
90 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Suroviny

3 strúčiky
200 g
2 ks
500 g
1 ks
5-6 ks
2 strúčiky
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Krídielka si poriadne umyjeme pod vodou. Namočíme ich aspoň na 12 hodín do marinády a dáme do chladničky. Na marinádu potrebujeme olivový olej, trochu medu, 3 strúčiky cesnaku, korenie, červenú papriku, mletú rascu, grilovacie korenie, soľ, štipka čili.

  2. 2

    Po cca 12 hodinách marinovania si krídielka poukladáme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 160 stupňov aspoň na hodinu. Samozrejme stále kontrolujeme. Prvý si pripravíme racio šalát. Budeme potrebovať 200 g diétnej salámy, 2 uvarené zemiaky, červenú sterilizovanú kapustu, 1 tatarskú omáčku, soľ a korenie. Kapustu si precedíme cez sito, aby sme ju zbavili vody. Kto chce, môže ju pokrájať aby sa lepšie konzumovala. Diétnu salámu nakrájame na kocky a pridáme ku kapuste. Ďalej pridáme pretlačené zemiaky a 1 tatarskú omáčku. Môžeme ochutiť soľou a korením.

  3. 3

    Na druhý šalát potrebujeme 5-6 ošúpaných mrkiev, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 2 lyžice smotany alebo bieleho jogurtu a 2 lyžice majonézy. Nastrúhame si mrkvy, rozpučíme cesnak a pridáme ostatné ingrediencie. Šalát necháme aspoň hodinu stáť, aby sa chute spojili. Po hodine pečenia krídielka skontrolujeme, trúbu pridáme na 180 stupňov a krídielka pečieme do chrumkava. Stále kontrolujeme. Upečené krídielka podávame s pripravenými šalátmi a opečenou bagetkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
hubata
Dlho som na tento recept neklikla a neviem prečo, veď je vynikajúci a ponúka veľa variácií. Zaujali ma aj tie šaláty, takéto nerobievam, zídu sa pre inšpiráciu. Ukladám do KK.
Vymazať
sabeenka
Vcera som robila tento uzasny receptik a poviem Vam, mali sme guče za usami a čemer na rukach :DDD tlieskam...
Vymazať
vampil
takto robím vykostené nohy,krídielka dávame mačke,kto by to žužlal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia