Foto: tinca
Mám rada tento spôsob úpravy cukety, je to chutné a rýchle jedlo.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, očistíme cukety a pokrájame ich na kocky. Taktiež očistíme cibuľu, cesnak, zázvor a z papričky vykrojíme žilky. Všetko pokrájame na kocky okrem zázvoru, ten nastrúhame.
- 2
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme aj trochu oleja, aby nám maslo nehorelo. Orestujeme najprv cibuľu, potom pridáme cesnak, chilli a zázvor. No a pridáme cuketu, koreniny a soľ. Ak je treba trošku podlejeme vodou, nie veľa, lebo cuketa si pustí šťavu. Dusíme do mäkka. Môžeme pridať aj ďalšie koreniny podľa vlastnej chuti.
- 3
Podávame so zeleninovou oblohou, chlebom alebo s bagetkou. No a tá šťava je najlepšia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu