Foto: kukulienka71
recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán nakrájajte na plátky hrubé asi centimeter, osoľte a nechajte asi 20 minút vypotiť. Potom kúsky utrite a obaľte v zmesi hladkej múky a malého množstva mletého čierneho korenia.
-
2
Obalené kúsky rýchlo opečte na oleji
-
3
preložte do inej ohňovzdornej nádoby a zalejte šľahačkovou smotanou. Na stredne veľký baklažán som použila cca 2 dcl smotany. Aj tú trocha osoľte, jedlo priveďte k varu a na miernom ohni duste pár minút, kým baklažán úplne zmäkne a smotana sa redukuje. Sem-tam premiešajte.
-
4
Takto vyzerá hotové jedlo
-
5
Žiadalo sa mi posypať ho posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, dodala mu skvelú chuť
-
6
Prílohou môže byť čerstvé pečivo alebo varené či pečené zemiaky. Komu ako. Nám chutilo so žemľami.
@dr , mohlo by sa to hneď po opečení a zaliatí smotanou dať pod gril, ale na panvici je to fakt za pár minút a efekt je ten istý chuťovo, škoda zapínať rúru. Ďakujem pekne za pochvalu
@terinka55 , to som rada, že ťa toto jednoduché jedlo zaujalo. Budem zvedavá na reakciu, ak vyskúšaš, daj vedieť, prosím. Vďaka za krásny komentár:-)
@kecemis , aj ty si ma potešil, ďakujem.
@all , olej na opekanie môžete kľudne vynechať, bude to mať menej kalórií, ja ho nabudúce nedám.
@jozka2 , oplatí sa pokukať tie stránky, inšpirácie nikdy nie je dosť:-)
@zuzanka1367 , @cesminka , @mariamka , :-D, @bembo , @izka , @pivonka , @luss44 , @zinnajdha , @havino , verím, že vám bude chutiť. Vďaka za dôveru:-)
@ywett , :-)) potešila si ma aj pobavila, vďaka za poklonu:-)
@aleana , vďaka za uloženie. Môj baklažán stál 90centov:-)
@marianne , ďakujem:-)
tak ja som to urobila dnes na večeru-ale s cuketou..bo ich mám ešte dosť-vlastných..a so zemiakmi opečenými..
som spokojná..veľmi chutné..jednoduché..
dˇakujeme obaja-dedko a ja..:-)
Na buduce asi skusim dat opeceny baklazan s kopcekmi kyslej smotany zapiect a potom posypat petrzlenovou vnatkou.
Pekny den.