recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
3 PL |
|
|
|
2 dcl |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Baklažán nakrájajte na plátky hrubé asi centimeter, osoľte a nechajte asi 20 minút vypotiť. Potom kúsky utrite a obaľte v zmesi hladkej múky a malého množstva mletého čierneho korenia.
-
2
Obalené kúsky rýchlo opečte na oleji
-
3
preložte do inej ohňovzdornej nádoby a zalejte šľahačkovou smotanou. Na stredne veľký baklažán som použila cca 2 dcl smotany. Aj tú trocha osoľte, jedlo priveďte k varu a na miernom ohni duste pár minút, kým baklažán úplne zmäkne a smotana sa redukuje. Sem-tam premiešajte.
-
4
Takto vyzerá hotové jedlo
-
5
Žiadalo sa mi posypať ho posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, dodala mu skvelú chuť
-
6
Prílohou môže byť čerstvé pečivo alebo varené či pečené zemiaky. Komu ako. Nám chutilo so žemľami.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu