Baklažánová delikatesa fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. júla 2015

recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
3 PL
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájajte na plátky hrubé asi centimeter, osoľte a nechajte asi 20 minút vypotiť. Potom kúsky utrite a obaľte v zmesi hladkej múky a malého množstva mletého čierneho korenia.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalené kúsky rýchlo opečte na oleji

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    preložte do inej ohňovzdornej nádoby a zalejte šľahačkovou smotanou. Na stredne veľký baklažán som použila cca 2 dcl smotany. Aj tú trocha osoľte, jedlo priveďte k varu a na miernom ohni duste pár minút, kým baklažán úplne zmäkne a smotana sa redukuje. Sem-tam premiešajte.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá hotové jedlo

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Žiadalo sa mi posypať ho posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, dodala mu skvelú chuť

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prílohou môže byť čerstvé pečivo alebo varené či pečené zemiaky. Komu ako. Nám chutilo so žemľami.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
@methi , ďakujem:-)
@dr , mohlo by sa to hneď po opečení a zaliatí smotanou dať pod gril, ale na panvici je to fakt za pár minút a efekt je ten istý chuťovo, škoda zapínať rúru. Ďakujem pekne za pochvalu
@terinka55 , to som rada, že ťa toto jednoduché jedlo zaujalo. Budem zvedavá na reakciu, ak vyskúšaš, daj vedieť, prosím. Vďaka za krásny komentár:-)
@kecemis , aj ty si ma potešil, ďakujem.
@all , olej na opekanie môžete kľudne vynechať, bude to mať menej kalórií, ja ho nabudúce nedám.
Verim,ze je to vynikajuce jedlo.Oni tieto jedla vedia uzasne dobre pripravit.Ked citam recepty z post komunis.statov SSSR som sokovana ako dokazali z nicoho urobit velmi chutne jedla.
vyzera naozaj na zozranie :) akurat mame nieco podobne s cestovinou... mysleli by ste, ze petrzlenova vnat je uzkoprofilovy tovar??! minule som ju v Lidli doslova dolovala z kosa na odpadky, taky hriech!
pár surovín a máš navarené :) vyzerá to chutne, baklažán väčšinou len opečieme na gril.panvici ako prílohu, ale teraz si ma navnadila :)
keďže mám veľmi rád baklažán,takto som ho ešte neskúšal pripraviť.vyzerá to veľmi dobre.recepty,čo som už od Teba vyskúšal boli super,a verím,že ja tento
ja si ho na sucho opečiem a potom cvrknem smotany, aj dnes som ho na sucho grilovala a potom pofrkala cik cak bazalkovo chilli olivovým olejom, ešte mi zostalo, zajtra bude na chlebíku a podľa Teba tiež skúsim so smotanou, páči sa mi recept
Ďakujem pekne za všetky komentáre, mám veľmi dobrý pocit, ak vám viem ponúknuť niečo nové, jednoduché a pritom skutočne chutné. Odporúčam použiť naozaj máličko oleja k opraženiu.
@jozka2 , oplatí sa pokukať tie stránky, inšpirácie nikdy nie je dosť:-)
@zuzanka1367 , @cesminka , @mariamka , :-D, @bembo , @izka , @pivonka , @luss44 , @zinnajdha , @havino , verím, že vám bude chutiť. Vďaka za dôveru:-)
Dnes som spravila na obed. Je to chutné, ale: Ty to máš krásne žltučké, mne šupka pri dusení pustila farbu, je akési našedlé= - hmm! Ale chutné to je, to áno!
@pivonka , vďaka za vyskúšanie receptu. Tie múkou obalené kúsky sa rýchlo opečú, získajú žltohnedú farbu a sú krátko dusené potom v smotane, mne šupka nepustila farbu. Som rada, že aspoň chutilo;-)
Dnes som skúšala. Neuveriteľne jednoduché, rýchle a chutné. Len nabudúce spravím aspoň z dvoch a fakt ich opečiem ešte rýchlejšie. Dnes som ich musela kus presúšať servítkami. :)
@kukulienka
tak ja som to urobila dnes na večeru-ale s cuketou..bo ich mám ešte dosť-vlastných..a so zemiakmi opečenými..
som spokojná..veľmi chutné..jednoduché..
dˇakujeme obaja-dedko a ja..:-)
Recept je chutny, "zlupli" sme vsetko ... Len na moj vkus sa mi to zdalo trosku mastne. Mne sa vzdy zda, ze vysmazany baklazan nasiakne dost olejom. Dokonca aj ked sa ho snazim vysusit na papieri.
Na buduce asi skusim dat opeceny baklazan s kopcekmi kyslej smotany zapiect a potom posypat petrzlenovou vnatkou.
Pekny den.

Pridaj komentár k receptu: