Baklažánová delikatesa fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. júla 2015

recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
3 PL
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájajte na plátky hrubé asi centimeter, osoľte a nechajte asi 20 minút vypotiť. Potom kúsky utrite a obaľte v zmesi hladkej múky a malého množstva mletého čierneho korenia.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalené kúsky rýchlo opečte na oleji

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    preložte do inej ohňovzdornej nádoby a zalejte šľahačkovou smotanou. Na stredne veľký baklažán som použila cca 2 dcl smotany. Aj tú trocha osoľte, jedlo priveďte k varu a na miernom ohni duste pár minút, kým baklažán úplne zmäkne a smotana sa redukuje. Sem-tam premiešajte.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá hotové jedlo

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Žiadalo sa mi posypať ho posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, dodala mu skvelú chuť

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prílohou môže byť čerstvé pečivo alebo varené či pečené zemiaky. Komu ako. Nám chutilo so žemľami.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekne. Troska si to upravim, ale vyborna inspiracia.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Toto vyzerá veľmi dobre :-). @Kukulienka71 , nežiada sa to dať na chvíľu do rúry zapiecť ?