Foto: babkamt
Manželovi sa vždy zavďačím mäsom na šťave. Tentoraz som pridala k mäsu aj mrkvu.
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu som nakrájala a udusila do sklovita na 1 pl oleja. Pridala som mäso nakrájané na kocky. Na prudkom ohni som ho opekala, kým sa nezatiahlo. Mrkvy som očistila a pokrájala. Pridala som ich k mäsu. Teraz som pridala soľ, mleté čierne korenie , 0,5 čl mletého kmínu a podliala som troškou horúceho slepačieho vývaru, ktorý mi zostal od nedele. Mäso som dusila na miernom plameni. Zahustila som troškou vývaru, v ktorom som rozmiešala 1 čl Solamylu. Nechala som ho prevariť a mäso je hotové.
-
2
Servírovala som ho s dusenou ryžou
-
3
a čalamádou.
@terinka55 mäso sa dá obmieňať a stále je to chutný obed.