Losos s citrónovo-estragónovou omáčkou

rajo - fotkarajo, 18. júna 2015. Komerčný recept.
Losos s citrónovo-estragónovou omáčkou
Foto: rajo

Komerčný recept Šťavnatý filet z lososa preliaty smotanovou omáčkou, doplnený orestovanou zeleninkou a zemiakmi. Skvelý nápad na slávnostný obed s vašimi najbližšími.

4
porcie

Suroviny

4 filety (600g)
800 g
1 ks
1 ks
Omáčka:
200 ml
50 g
2 ks
1 ks
2 čl (alebo čerstvý)
z 1/2 citróna
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme variť zemiaky v šupke.

    Losos s citrónovo-estragónovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si omáčku. Bielu časť póru nasekáme na čo najjemnejšie, aby v omáčke neboli príliš veľké kúsky. Do malého hrnca dáme zohriať maslo, pridáme pór, osolíme a na miernom plameni opekáme, pokiaľ pór nezmäkne. Prilejeme smotanu, žĺtky a metličkou všetko dobre rozmiešame. Varíme do zhustnutia omáčky. Vypneme a dochutíme estragónom, citrónovou šťavou, kôrou a soľou.

  3. 3

    Cuketu a zelenú časť póru nakrájame na rovnako dlhé tenké rezance. Na panvicu dáme trochu oleja a zeleninu sprudka orestujeme. Zeleninu restujeme len krátko, aby si zachovala farbu a ostala chrumkavá. Jemne osolíme.

  4. 4

    Umyté filety z lososa osušíme, osolíme a opečieme na panvici z oboch strán. Čas pečenia prispôsobíme veľkosti filetov.

    Losos s citrónovo-estragónovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    Na taniere rozdelíme ošúpané zemiaky, opečenú zeleninu a lososa, ktorého prelejeme citrónovo-estragónovou omáčkou.

Diskusia k receptu

jozka2
Krasne prezentovany recept a ta omacka musi byt vynikajuca.
laurisia
Robievam podobnú omáčku, len som ju nikdy nezahusťovala žĺtkom - vyskúšam. Lebo naši inú ako citrónovo-bylinkovú omáčku k lososovi nechcú. A namiesto cukety podávam špenát jemne podusený na olivovom oleji a strúčiku cesnaku. Vyskúšam zmenu :-)
kukulienka71
Nesklamala som sa, naozaj fantastické aj s pečenými zemiakmi s jablkom. Omáčka nemá chybu, ďakujem!





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia