Losos s citrónovo-estragónovou omáčkou
Foto: rajo
Komerčný recept Šťavnatý filet z lososa preliaty smotanovou omáčkou, doplnený orestovanou zeleninkou a zemiakmi. Skvelý nápad na slávnostný obed s vašimi najbližšími.
porcie
Suroviny
4 filety (600g) |
|
800 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
200 ml |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 čl (alebo čerstvý) |
|
z 1/2 citróna |
|
z 1/2 citróna |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si dáme variť zemiaky v šupke.
-
2
Pripravíme si omáčku. Bielu časť póru nasekáme na čo najjemnejšie, aby v omáčke neboli príliš veľké kúsky. Do malého hrnca dáme zohriať maslo, pridáme pór, osolíme a na miernom plameni opekáme, pokiaľ pór nezmäkne. Prilejeme smotanu, žĺtky a metličkou všetko dobre rozmiešame. Varíme do zhustnutia omáčky. Vypneme a dochutíme estragónom, citrónovou šťavou, kôrou a soľou.
- 3
Cuketu a zelenú časť póru nakrájame na rovnako dlhé tenké rezance. Na panvicu dáme trochu oleja a zeleninu sprudka orestujeme. Zeleninu restujeme len krátko, aby si zachovala farbu a ostala chrumkavá. Jemne osolíme.
- 4
Umyté filety z lososa osušíme, osolíme a opečieme na panvici z oboch strán. Čas pečenia prispôsobíme veľkosti filetov.
- 5
Na taniere rozdelíme ošúpané zemiaky, opečenú zeleninu a lososa, ktorého prelejeme citrónovo-estragónovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu