Pečená kačka s červenou kapustou

shukvacik - fotkashukvacik, 25. decembra 2011
Pečená kačka s červenou kapustou
Foto: shukvacik

Čo k tomu to jedlu povedať, patrí medzi moje najobľúbenejšie a robil som ho aj včera na štedrovečernú večeru. KU kačke chcem Zobraziť celý popisČo k tomu to jedlu povedať, patrí medzi moje najobľúbenejšie a robil som ho aj včera na štedrovečernú večeru. KU kačke chcem len toľko povedať že na svete je milión receptov skúšal som už všeličo čo sa týkalo spôsobov a prípravy. Bohužiaľ podľa mňa správny recept na dobru kačku ktorá ma chutiť tak ako má je len jeden a to je tento :-)

4-6
porcie
20 minút
príprava
240 minút
na 180 °C

Suroviny

1KS
Kapusta:
 600g
1KS
1dcl




Postup

  1. 1

    Kačicu riadne umyjeme a poriadne osolíme s vonka aj s dnuka, veľa receptov tvrdí že najlepšie je ju nasoliť večer že soľ sa lepšie rozpustí, ja ju solím hneď ako ju idem urobiť! Potom ju posypeme rascou a podlejeme trošku vodou

  2. 2

    Rúru si vyhrejeme na 180° stupňov a kačku pečieme 4 hodiny počas pečenia ju každých 30 minút podlievame šťavou ktorá sa nám tvorí počas pečenie.

  3. 3

    Garancia kvalitne upečeného mäska, ktoré sa odliepa od kosti!

  4. 4

    Červená kapusta:

  5. 5

    Ja robím jednoduchú a chutnú Cibuľu posekanú nadrobno speníme na oleji, pridám cukor a počkám kým sa s karamelizuje pridám očistenú kapustu pokrájanú na tenké rezance, trocha podlejem vodou, posypem rascou, osolím okorením a prikryté udusíme do mäkka. Pri konci pridám maximálne 1dcl bieleho vínka, s hrubá 2PL Octu a dochutím podľa chuti

  6. 6

    Prajem Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
@Shukvacik , pekne si napísal a ešte lepšie robil. Vy máte kačku už na Štedrý večer aj kapra a ostatné? Ja som ju robila dnes , ale ako píšeš, solila večer, postup mám v komentári pri tej druhej kačke tu pridanej. Rascu nedávam, aj som sa na ňu pýtalaznámych žien a čudovali sa, že načo, ale viem že niekto dáva. A kapustu robíš ako ja, len nedávam víno, ale som sa naučila od jednej varecháčky, tuším od @Sovka pridať pri konci trochu ribezľového džemu, fajn ju ochutí. A ešte - kačku na začiatku pečenia popichám, aby vyšiel tuk a pri koci - asi 15 min. pred, ju polejem mliekom ( smotanou). Niekto potiera medom, medovou vodou a pod.
dorisa
Mňam, mňam, aj ja mám kačicu v mrazničke a lokše už spravené(poslala nam akože svokra) len jest to nemá kto, tak som nepiekla.
marijanka712
aj naša kačica sa pečie v rúre ja ju večer solím a ked ju dám na pekáč dám do nej rozkrojené jablká a cibulu aj do pekáča jedno jablko rozkrájam, kapustu robím ako ty len nedávam víno , ale obdivujem ta že si sa na to dal mnoho skúsených kuchárok sa do kačice boja pustiť i ked tvrdím každej je to len v tom ako ta poslúcha rúra nesmie sa robiť na rýchlo aby sa nevysušila , tak ako ty hovoríš mäsko sa ti musi oddelovať od kosti a byť šťavnaté ..... všetko treba vyskúšať nič nie je také zložité, aby sme to nezvládli , ale pred tebou snímam klobuk dole si šikovný rodinka má s teba radosť....
tinca
ja som mala tiež robiť kačku, ale bolo všeličo iné, tak až na druhé sviatky bude, lokše mám už pripravené v mraziaku a kačku budem piecť v rímskom pekáči od ježiška. Tiež dávam prekrojené jablko a deň vopred ju dobre nasolím. P. Žídek radil v Živote, že ju treba piecť pri 110 st.C 10 hodín, no na to by som nemala nervy.
tothka
Naša kača tiež zostala sedieť v mrazničke, tak teraz neviem kedy bude, ale asi na vyžiadanie. Zvyknem kačici pred pečením nakrojiť kožku do štvorčekov, hlavne na prsiach a na miestach, kde má viac tuku. Takto sa lepšie z nej vypečie tuk a kožka je dobrá chrumkavá. často k nej robievam zemiakovú knedľu, a kapustu robím bez cibule a ešte ju zvyknem zahustiť troškou solamylu.
memi
Aj ja ju robím presne tak. Takto spravená kapusta je vynikajúca.
mirdulis
Kačicu už mám v ledničce a zítr se do ní dám podle uvedeného receptu a moc se těším na výsledek !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia