
Hovädzie líčka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že...

Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

Hubový tatársky biftek
Ja osobne veľmi jedlá z hríbov neobľubujem, ale popri manželovi som sa naučila predsa len niektoré...

Švédska palacinka na plechu
Dnes som vyskúšala recept na palacinky na plechu a veru chutili. Robila som ich dnes na...

Fašírky pečené v rúre so šťavou
Veľmi chutný ľahší obed v porovnaní s vyprážanými fašírkami.

Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.

Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

Držková polievka
Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, ...

Hlivový paprikáš
Aj bez mäsa sa dá pripraviť výborný hlavný chod. Navarte si chutný paprikáš zo zdravej hlivy...

Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...

Šábesová chala
Chala je židovské pečivo, ktoré sa pripravuje na sladko i na slano, jeho tvar býva...

Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort
Tieto halušky robím so špenátom, ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou. Bola to taká skúška...

Krúpna baba
Zemiaky očistíme a necháme uvariť do mäkka. Vodu z uvarených zemiakov vylejeme na krúpy a...

Pečené kačacie stehno s cibuľovým konfitom a rascovými dukátmi
Kačacie stehno som piekla pomaly. Ako prílohu som zvolila cibuľový konfit a rascové dukáty. Konfit...

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

Špagety s cuketovo-syrovou omáčkou
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji opražíme do sklovita. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a chvíľu dusíme,...

Prázdny koláč
Tento koláč piekla moja stará mama vždy na Veľkú noc a na Vianoce, prázdny sa volal...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...

Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by malo obsahovať všetky chute....

Placky z cukety
V miske vymiešam ošúpanú a dužiny zbavenú cuketu nastrúhanú v mixéri spolu s cibuľou a cesnakom...

Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou
Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do...

Spaghetti Carbonara
Známy a chutný recept v podobe jedla Spaghetti (špagety) Carbonara so všetkými ingredienciami teda s cesnakom, ...

Drevorubačské trhance
Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.

Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....

Obrátené rezne s hríbami
Je to recept od mojej svatky z Nových Zámkov, ktorú pozdravujem, len som nahradil šampiňony za hríby,...

Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...