Vlašský šalát fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 3. novembra 2011

Sľúbila som vám, že sem dám recept na vlašský šalát, je tu. Predchádza mu recept: " Príprava na vlašský šalát "

2 - 3
porcie
15 - 25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks surové
100 ml
2 ČL
1 pohár asi 370ml
4 ks
150 - 200 g alebo šunka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si:

    Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo surového vajíčka a cca 100 ml oleja vyšľaháme majonézu. Môžeme použiť aj kupovanú a pridáme horčicu.

    Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pripravenej majonézy zamiešame zeleninový šalát ( v mojich receptoch Príprava na vlašský šalát).

    Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajíčka uvarené natvrdo si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, môžeme ich aj nastrúhať na malom strúhadle.

    Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na drobné kocky si nakrájame aj diétnu salámu alebo šunku - podľa toho, kto má čo rád.

    Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájané vajíčka aj salámu zamiešame do zmesi majonézy so šalátom. Najlepšie je pripraviť si šalát večer a podávať ráno, keď je dostatočne vychladený. Môžeme podávať s hriankami, s chlebom alebo s rožkami. Dobrú chuť.

    Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

duschko
Salaty by som mohol kazdy den. Az na tie tuky. Ale i tak cas odo casu si musim dat. Ukladam do MKK.
tetuska
robím vlašský šalát často, tá majonéza na obrázku je veľmi riedka, neviem asi niekde nastala chyba...
tinca
ja si tiež radšej robím šaláty doma,viem čo tam dám chystám sa tiež na jeden. K rcp, ja dávam majonézu až nakoniec a používam mrazený hrášok, čerstvú sparenú mrkvu,vtedy nezredne.
1x zifi
modrykamen
A kde sú koreniny a soľ? Tiež sa mi zdá majonéza riedka. My pridávame trošku smotany.
sneica
moj drahy by sa potesil takemu salatu a ja mu veru tu radost spravim...akurat nemam tu pripravu tak to musim inak...je super mat po ruke stale nejaky ten pohar takto nalozenej zeleniny...recept ukladam...
mariaklara
@tetuska , áno je trochu riedky, to preto, že je tam šťava z tej sterilizovanej zeleninky, ale nám chutí taký šťavnatý šalát. Ľúto mi bolo vyliať šťavu. @modrykamen , my nekoreníme a ak, tak minimum, ( zdravotné dôvody ), veď to je najmenej, pridáš si korenia, koľko chceš. @3sandra3 , 8no to je ten šalát. Ostatným ďa kujem za komentíky.
astheart
@tetuska : Majonéza je skutečně řídká. Podle mého názoru je to tím, že je dělána z celého vejce. Taky jsem to zkoušela, ta nikdy nezhoustne..... Lepší je použít jen žloutek.
lacosk
Ja majonézu robím z vajec uvarených natvrdo. Dve vajcia prekrojím na štvrtinky, zalejem asi 1/2 dl mlieka, rozmixujem a prilievam olej. Takto to robím už roky a v chuti nikto nezbadá rozdiel.
1x zifi
zitar
Ja robím majonézu tiež z celých vajec a vôbec nie je riedka / ako píše astheart/, ale čo sa týka šalátu, máme radšej redší, presne ako ten Tvoj.
outback
Ak Vám smiem poradiť, nevarte vajíčka dlhšie ako 8 minút, pretože potom žĺtok chytá zelenú, prípadne šedú farbu a samozrejme nevariť moc čerstvé, tie sa zle šúpu. Tých 8 minút je ideálne pre vajce natvrdo.
qaroh
Troška mi pripomína paríž, ale určite je dobrý aj tento. V podstate ak spojíte majonézu, nejakú šunku, vajíčka a nejakú zeleninku, vždy dostanete nejaký šalátik. Dobrý vlašák je však zo zemiakov a trošky worčestru.
1x zifi