Foto: mariaklara
Sľúbila som vám, že sem dám recept na vlašský šalát, je tu. Predchádza mu recept: " Príprava na vlašský šalát "
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si:
-
2
Zo surového vajíčka a cca 100 ml oleja vyšľaháme majonézu. Môžeme použiť aj kupovanú a pridáme horčicu.
-
3
Do pripravenej majonézy zamiešame zeleninový šalát ( v mojich receptoch Príprava na vlašský šalát).
-
4
Vajíčka uvarené natvrdo si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, môžeme ich aj nastrúhať na malom strúhadle.
-
5
Na drobné kocky si nakrájame aj diétnu salámu alebo šunku - podľa toho, kto má čo rád.
-
6
Nakrájané vajíčka aj salámu zamiešame do zmesi majonézy so šalátom. Najlepšie je pripraviť si šalát večer a podávať ráno, keď je dostatočne vychladený. Môžeme podávať s hriankami, s chlebom alebo s rožkami. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu