Foto: lyali
Zemiaky, stopkatý zeler, syr balkánskeho typu, oregano, pažítka... Podávala som k pstruhovi :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke (zakrývam, fotila som pred zakrytím, nech vidno zemiačiky :-) ).
-
2
Stopkatý zeler očistíme, rozoberieme na "paličky".
-
3
Pokrájame asi na 0,5cm kúsky.
-
4
Dáme pariť asi na 5min (zakryté :-) ). Necháme vychladnúť.
-
5
Uvarené zemiaky zlejeme z vody, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame (ja ich krájam na plátky cez krájač na varené vajíčka a prekrojím ich ešte napoly :-) ).
-
6
Pažítku nakrájame.
-
7
Nachystáme si oregano :-)
-
8
Na olivovom oleji speníme nakrájanú pažítku, pridáme oregano a zemiaky. Osolíme.
-
9
Premiešame.
-
10
V mise premiešame ochutené zemiaky, stopkatý zeler.
-
11
V troške vody zmiešame biely balsamico ocot, prípadne trošku práškového cukru. A premiešame so zeleninou.
-
12
Medzi prstami pomrvíme na šalát syr balkánskeho typu a premiešame.
-
13
... :-)
-
14
Bonus: pstruh :-) Pstruha som posolila zvonka aj zvnútra. Položila na olejom potretý alobal. Dovnútra vložila stonku čerstvej bazalky, štvrtku citróna a plátok masla. Zvonku posypala mletou rascou. Obložila lupeňmi červenej cibule a polovičkami cherry paradajok, ktoré som predtým premiešala zľahka s olejom a bylinkovou soľou.
-
15
...
-
16
Na vrch plátky masla a zabaliť alobalom a dať piecť :-)
-
17
:-)
-
18
Spolu nevšedné, zaujímavé :-)
Diskusia k receptu