Na zajtrajší chladný deň som naplánovala môj vlastný recept, ktorý rodina miluje. Je chutný, zahreje a navyše jeho ríprava je jednoduchá a pomerne rýchla.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 veľká hrsť , alebo iné hríby |
|
100 g |
|
1 ks, veľká |
|
1 čajová lyžička |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
1 ks, podľa chuti |
|
1-2 PL |
|
3-4 PL |
|
|
Postup
-
1
Dubáky namočíme do teplej vody na 30 minút. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky, slaninu na plátky a tie na prúžky.Sušenú pálivú papriku, ak sme sa rozhodli pre ňu, posekáme na drobno.
- 2
Na oleji oestujeme slaninu, cibuľu a mleté čierne korenie, má potom lepšiu aromu. Pridáme obe papriky a necháme ich na tuku rozpustiť za stáleho miešania - nespáliť. Prilejeme dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a osolíme. Podlejeme vodou, privedieme do varu a varíme pod pokrievkou na strednom plameni.
- 3
Zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou, cestovinami, ryžou alebo zemiakmi. Ak použijeme sušenú papriku, miesto mletej, orestujeme ju spolu s cibuľou a slaninou. Jedlo má byť pikantné, ale nie veľmi ostré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu