Hrachove rebrá fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 2. mája 2011
Hrachove rebrá (fotorecept)
Foto: kimlo

Tento recept mám od kamaráta Hracha, preto ten názov. V nedeľu som ho robil prvý krát, na oslave, výsledok bolo neskutočne chutné, mäkkučké, šťavnaté, na jazyku sa rozplývajúce mäsko... všetci si prsty oblizovali, vraj takú dobrotu ešte nejedli... :-)

8
porcií
30 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

2,5 kg prerastený
2 bal
2 bal
2 bal
3-4 hlávky
150 ml
150 ml
500 ml
podľa chuti  (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a narežeme podľa rebier, prípadne presekneme na požadovanú veľkosť a jemno nasolíme ...

    Hrachove rebrá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo zmesi korenín, pomletého cesnaku a oleja vymiešame kašu.

    Hrachove rebrá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Touto kašou dobre potrieme kúsky mäsa a dáme do chladničky na 1-2 dni.

    Hrachove rebrá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na troške oleja, podliate vodou pri 180ºC, asi 100 minút, priebežne podlievame výpekom a vodou. Pred dopečením potrieme zmesou medu, kečupu a chilli a dopečieme dozlatista. Podávame s chlebom, horčicou, chrenom a zaváranými baraními rohmi.

    Hrachove rebrá (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

morenajea
no to je nádhera, s čerstvým chlebíkom by som to zvládla zjesť aj sama :)
sjuz
uf, ale ako mi tečú slinky....to je nefér:)! super!
evusik
že aké chute robíš? vyzerá to mňamkovo :-)
sovka62
Pozerám na obrázok, hľadám hrach, až keď som to otvorila, zistila som že to je Hrach s veľkým H.
Kimlo, úžasné, to by tuším zjedli aj tí, čo prerastené nemusia. Ukladám a spravím, keď sa zíde poriadna chlapská partia, určite budem vďaka tebe za kuchársku Star. Len mi ešte daj, prosím ťa vedieť, či tá bočnica mala aj kožu.
jerica
Robievam ale nie na panvici ale v rúre , vynikajúci recept si ponúkol ten chren k tomu a ešte chrumkavý chlebík MŇAMKA :-))Slinky po päty :-))
evanaaa
Jerica, aj toto je v rúre, nie na panvici. J asom rebierka ( bôčik) takto ešte nerobila, ale mala by som konečne vyskúšať, nech sa mi nerobia slinky pri pohľade na obrázok. A veľa cesnačku.
kimlo
@jerica ani ja som ho nerobil na panvici, je normálne pečené v pekáči v rúre... :-)
enerrgizer
perfektné, viem si to predstaviť aj na grile... :-) a tak to asi aj vyskúšam..KK
jerica
@kimlo ďakujem , len som bola v tom že to je na panvici,receptu to neublížilo, je výborný :-))
helca103
perfektná marináda , cesnak,med,koreniny, to je dobrý tip na grilovačku .... ale kedže v činžaku gril nemáme aj v rúre urobime , mňam :-)
kimlo
@sovka62 bôčik nemal kožu, ale aj keby mal, stačí kožu narezať na štvorčeky a upiecť aj s ňou.
jerica
@kimlo keď môžem poradiť , kožu narežem na štvorčeky až keď pri pečení zmäkne , potom to ide ako po masle :-))to ma tiež naučila skúsená kucharka kamarátka maďarka :-)
jerica
zabudla som pripísať keď pečieš v celku:-)
janger
Musim pozriet, ake koreniny na to by som tu zohnala...Rebierka vyzeraju fantasticky. Ani sa necudujem, ze si vsetci prsty oblizovali :-).
jarunka
Ja som robila podobne, ale predvarene a potom pecene, ale takto je to asi chutnejsie.
evanaaa
Tak, Kimlo, poďakuj za mňa Hraškovi , idem toto uskutočniť, dnes som dostala v Bille krásny bôčik, slanina nemá ani 1 cm, samé mäsko ,mierne prerastené. A kúpila som aj pikantnú marinádu v sáčku, bola aj pik. medová, ale ja si tam už sama dám. Aj na rebierka korenie mám. Myslím, že plátky netreba vyklepávať, ani ty si to nerobil, tak idem na to !
altyn
Jáj @kimlo , čo si mi to urobil! Popoludní som mäsko naložil a teraz mi celá chladnička vyvoniava...!!! Už aby som to zajtra pekoval.... :-))))
matased
Pripájam sa aj ja a blahoželám, veľmi lákavý recept, určite ho zaradím medzi najbližšie obedy.
betka11
ukladám,vyskúúúúúúúúúšam ,idem si poutierať klávesnicu
hrach
Ked som daval recept kimlovi, ani som netušil, ze bude chutit tak vela ludom. Este raz dobru chut.
klaura
pácujú sa druhý deň ... voňajú úžasne ... za chvíľu idú do rúry ... :)
neposed
famozny recept, peciem ho najblizsi vikend a uz teraz sa nan tesim
megi118
no pekný recept,ale kde zoženiem tie zmesi na korenia?
36025_1364052649 - profilový obrázok
ivo
ivo
Klimo super receptík, ukladám. V sezóne grilovačiek robím rebierka na grile, ale tie si dopredu predvarím vo vode s cesnakom a vychladnuté dám do pácu odležať a potom grilujem mňam...... vyskúšam ingrediencie ktoré si použil ........ ďakujem
angast
perfektný recept. Začal čas grilovačiek , treba vychutnávať božie dary.
hana1
tak milý Leváran, ukladám vyzerajú úžasne a pri najbližšej grilovačke sa budú určite robiť, už teraz si chutím mnam.....
kimlo
@hana1 ak ich chceš na grilovačku, odporúčam pred marinovaním najskôr trocha obvariť, predsa len je rozdiel grilovať pár minút a piecť takmer 2 hodiny...