Foto: elixir
Ľahké zeleninové jedlo. Môže byť podávané samotné, alebo ako príloha. Recept mám z pár desaťročí starej nemeckej kuchárskej knihy, aj keď už je máličko Zobraziť celý popisĽahké zeleninové jedlo. Môže byť podávané samotné, alebo ako príloha. Recept mám z pár desaťročí starej nemeckej kuchárskej knihy, aj keď už je máličko pozmenený.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 ks |
|
0,5 ks |
|
3 ks |
|
1 hrsť približne |
|
2 ks druh podľa chuti |
|
50 ml |
|
100 g |
|
na vymastenie formy |
|
1 strúčik |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
2 PL alebo pásiky plátkového |
|
|
Postup
-
1
Začneme tým, že si umyjeme zeleninu a dáme si zovrieť vodu. Ošúpeme a nakrájame šampiňóny, mrkvu a cuketu umyjeme a nakrájame.
-
2
Nachystáme si misku so studenou vodou. Do vriacej vody vhodíme kúsky mrkvy (na 4 minúty), potom dáme ihneď do studenej vody. Podobne blanšírujeme cuketu (2 minúty) a rukolu (1 minútu).
- 3
Cesnak rozrežeme na polovice, potrieme ním dno a steny zapekacej misy, potom ich potrieme maslom. Začneme ukladať prvú vrstvu zeleniny... posypeme soľou, korením, strúhankou, na to dáme plátok syra, na to opäť vrstvičku strúhanky. Uložíme druhú vrstvu zeleniny, dáme soľ a korenie...
- 4
Na to vylejeme zmes, ktorú sme si vymiešali z mlieka, smotany, vajíčka a strúhaného syra (prípadne syrových pásikov). Povrch posypeme strúhankou a dáme zapiecť na 20 minút na 220°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
@margaretka28 ak sa Ti bude chcieť, napíš, ako pripravuješ tie lusky... skúsila by som i to. Mám tu nejaké v chladničke a už som "hútala", čo s nimi... :)
@dorenika individuálne, pre mňa to je veľa, drevorubač by vypleštil oči, keby mu toto niekto dal ako kompletný obed... :)
Ďakujem vám za nahliadnutie :)