
Praženica s tofu a zeleninou
Môj prvý pokus varenia Tofu syru dopadol nad očakávania dobre , a preto ho s Vami...

Špenát s ricottou v zemiakovej kruste
Inšpirácia zo stránky growntocook. com, konečné úpravy vlastné, prispôsobené našim chuťovým pohárikom :)

Zeleninové fašírky z odšťavovača
Obed doslova z „odpadu“ - pevné časti zeleniny a ovocia, čo vypľul odšťavovač do nádobky na...

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

Špagety so syrovou omáčkou
Je to veľmi chutné jedlo. Tento recept mám od svojej maminy. Mám strašne rada tento recept preto...

Bôbová praženica
Kedže som sa dostala k bôbu suchému-zasadila som ho do záhrady-mám ho dost-popri celom plote nasadený-nikdy som...

Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...

Pstruh plnený hubami
Mám ráda ryby snad na všechny způsoby a tak v rámci možností zkouším, co se dá....

Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Kurča s dvomi plnkami
K tejto verzií pečeného kurčaťa už nie je potrebné nič iné. Jedna plnka ako príloha, druhá ako...

Spaghetti con pomodorini
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach , nízka cena, rýchla...

Smotanové bezlepkové cestoviny
10 minút príprava, 10 minút varenie – toľko času vám bude trvať, kým sa na vašom stole objavia smotanové bezlepkové cestoviny podľa nášho šikovného receptu....

Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...

Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou
Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na...

Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami
Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

Polievka – Rajský krém – alebo – môj Bisque po Slovensky
… vznikla, lebo sa „našinec zaťau“! … a keď sa „našinec zatne“, tak to je...

Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)