Kurkumové stehná s cícerovým pyré fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. októbra 2016
Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutný obed alebo večera ;-)

Suroviny

3 ks
800 g (v konzerve)
1 ks (veľká)
1  veľký zväzok
Marináda na kura:
2 dl
0,5 dl
1 PL
1 ČL
0,5 PL (paradajkové pyré, pretlak)
podľa potreby
Sa dochutenie:
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si 3 velke kuracie stehna aj s chrbtovou časťou. Každe stehno si pokrajame na 3 časti..

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marináda: V miske zmiesame 2 dl jogurtu, 1 pl kurkumy, 1 kl Isot, 1/2 PL salçe, 1/2 dl oleja a sol. Ja som kazde mäso este trocha osolila a az potom som ho vložila do marinady. Cele premiesame a dame stáť do chladnicky na 2 - 3 hodiny. Môžte aj dlhšie..

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatial si pripravime potrebne veci na nase cícerové pyre. Potrebujeme 1 velku konzervu 800 g ciceru, 1 velku cibulu a poriadny zväzok petržlenovej vňate. Cicer scedime a nechame odkvapkat, vňat pokrajame na drobno ako aj cibulu..

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mne stalo mäso v chladničky 3h. Môžte marinovat aj dlhsie, ale aspoň 2 hodiny. Mäso som nasledne ugrilovala na elektrickom grile, kedže za týchto pár kúskov by sa mi na vonkajšom grile neoplatilo zakladať oheň ;-))

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kym sa mäso grilovalo, pripravila som pyre. V hrnci na oleji som udusila osolenu cibulu. Pridala k nej vňat, trocha osolila a nechala spolu cca 10 minut zakryte podusit. Pridala som scedeny cicer a nechala to spolu este 10 - 15 minut dusit, kedze ten cícer v konzerve nie je totalne mäkky. Podla potreby môžete trošku podliat štavou z cíceru. Nakoniec este zahoruca som to ponornym mixerom pomixovala. Ochutila solou, trochou masla a trochou mlieka.

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je to velmi chutny obed,alebo večera. Cícer je zdravý a takto urobené pyre chutí naozaj velmi dobre :-) a dokonca aj deťom ;-P Mäso je štavnate a tiež vyborné. Kurkumová marináda dodá kuraciemu mäsu výbornú chuť.. Nech vám chutí ;-P

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Strukoviny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
oboje sa mi páči, aj mäsko aj pyré, my sme viac na krídelká tak marinádu vyskúšam na ne.
Cícer mám rada, ale len sama v našej rodine. Ale veľmi ma láka urobiť si to pyré. Ostatným klasika zemiakové alebo zjedia aj hráškové.... no a kurkuma a jogurt na kuracinu, to je výborné, podobné som už robila bez paradajok, takže na budúce podľa teba.