
Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...

Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

Pečený jahňací krk
Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa...

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Ta najlepšia polievka na svete. Ja som tekvicu nemala nikdy rada hlavne kvôli tekvicovému prívarku ktorý moja...

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.

Spaghetti alle vongole veraci – Špagety s mušľami
Tento pôvodne tradičný neapolský recept na prípravu špagiet sa postupne rozšíril aj do iných častí Talianska a...

Šťavnaté kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky. Plátky mäsa osolíme a nakoreníme. Na panvicu dáme trocha...

Pikantné kuracie kúsky
Recept je od Jiřího Babicy, který byl vysílán minulý týden. Musela jsem to vyzkoušet a...

Grilované tofu
Harmónia chutí tofu s Podravka ochucovadlom s cesnakom dodá tomuto jedlu nádych jedinečnosti.

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

Dusený kel s klobásou
Toto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené...

Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....

Šábesová chala
Chala je židovské pečivo, ktoré sa pripravuje na sladko i na slano, jeho tvar býva...

Ázijské rezance s kuracím mäsom
Čínske rezance dáme variť podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké pásiky, ...

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou
Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do...

Švédska palacinka na plechu
Dnes som vyskúšala recept na palacinky na plechu a veru chutili. Robila som ich dnes na...

Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

Držková polievka
Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, ...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Moja čína
Nakrájame si cibuľu na väčšie kusy a prudko ju osmažíme na oleji , pridáme namočené hríby (...

Obrátené rezne s hríbami
Je to recept od mojej svatky z Nových Zámkov, ktorú pozdravujem, len som nahradil šampiňony za hríby,...

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením
Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím...

Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...