Foto: pusta
V lete máme radi osviežujúce nátierky zo zeleniny, ktoré nie sú spojené majonézo, ale kyslou smotanou.
1 dávka
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks, mladý buľva |
|
1 -2 ks podľa veľkosti |
|
1 -2 ks |
|
1 - 2 menšie strúčiky |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
čerstvá na obloženie |
|
na obloženie |
|
na obloženie |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravila som si základné suroviny.
-
2
Do misy som na jemnom strúhadle nastrúhala zellerovú buľvu,
-
3
mrkvu a kyslú uhorku.
-
4
Pridala som prelisovaný cesnak, kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, trocha citronovej šťavy a ...
-
5
celé som dobre premiešala.
-
6
Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvo pečeného chleba, obložila som plátkami paradajky, kolieskami jarnej cibuľky a listom zelleru.
Diskusia k receptu