Kuracie prsia v horčicovo-medovej omáčke

zelovoc - fotkazelovoc, 21. mája 2014
Kuracie prsia v horčicovo-medovej omáčke
Foto: zelovoc

Chutny, rychly, jednoduchy recept na xy variaciu kuracich prsicok

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 pl
4 - 5 pl
cerstvy
primerane
primerane
1 - 2 dcl (jablčné pivo)
1 ks
primerane
1 - 2 pl (na posypanie mäsa)
do omacky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    narezeme si kuracie prsia na kocky, cibulu na marne kusky a odlozime. Pouzil som kuracie prsia z jednej velkej bio-sliepky.

  2. 2

    v miske rozmiesame med, horcicu, cider, olej, worcester, posypeme adzikou a pridame rozmarin. Poriadne rozmiesame a mozeme doliat troskou vody. Ochutname a pripadne dokorenime, nepouzil som sol. Ta uz je v adzike.

  3. 3

    v poriadnom hrubostennom hrnci rozpustime maslo, oprazime cibulku a pridame kuracie prsia. Osmahneme najemno do biela a pridame medovo-horcicovu omacku. Dusime kym kuracina nieje hotova a zahustime troskou muky. Omacky sa zide viac pre zemiakovu prilohu. No a ako prilohu som pouzil zapecene zemiaky v supke nakrajane na kolieska a pecene pri 200 stupnoch na pomastenom papieri okorene podla chuti. Uhorky, feferonky su vitane.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: