Chutny, rychly, jednoduchy recept na xy variaciu kuracich prsicok
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks |
|
| 2 pl |
|
| 4 - 5 pl |
|
| cerstvy |
|
| primerane |
|
| primerane |
|
|
|
|
| 1 - 2 dcl (jablčné pivo) |
|
| 1 ks |
|
| primerane |
|
| 1 - 2 pl (na posypanie mäsa) |
|
| do omacky |
|
Postup
-
1
narezeme si kuracie prsia na kocky, cibulu na marne kusky a odlozime. Pouzil som kuracie prsia z jednej velkej bio-sliepky.
- 2
v miske rozmiesame med, horcicu, cider, olej, worcester, posypeme adzikou a pridame rozmarin. Poriadne rozmiesame a mozeme doliat troskou vody. Ochutname a pripadne dokorenime, nepouzil som sol. Ta uz je v adzike.
- 3
v poriadnom hrubostennom hrnci rozpustime maslo, oprazime cibulku a pridame kuracie prsia. Osmahneme najemno do biela a pridame medovo-horcicovu omacku. Dusime kym kuracina nieje hotova a zahustime troskou muky. Omacky sa zide viac pre zemiakovu prilohu. No a ako prilohu som pouzil zapecene zemiaky v supke nakrajane na kolieska a pecene pri 200 stupnoch na pomastenom papieri okorene podla chuti. Uhorky, feferonky su vitane.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu