Rozhodla som sa pridať u nás nie známy, ale dobrý recept na domácu salámu, avšak často pripravovanú pochúťku na madarských zabíjačkách.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso starostlivo zbavíme zvyškov kostí, chrupaviek, blán, škiach, ciev a kože. Pokrájame na pásy. Pomelieme aj s koreninami na kotúči č. 12 a dáme na krátko zmraziť a pomelieme ešte raz.
- 2
Potom mäso necháme na chladnom mieste 24 hodín odležať. Masu plníme do salámového čreva na tesno, aby sa v čreve nenachádza žiadenl vzduch, ktorý by mohol spôsobiť skazenie salámy.
- 3
Hotové salámy údime 2 dni studeným dymom. Správne vyrobená saláma vydrží 3-4 mesiace, pokiaľ je skladovaná na chladnom a dobre vetranom mieste. O správnosti jej výroby svedčí tvorba ušľachtilej bielej pliesne na povrchu salámového čreva, ktorú odstraňujeme zoškrabávaním každé 3 dni..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu