Madarská domáca zimná saláma

pusta - fotkapusta, 27. februára 2011

Rozhodla som sa pridať u nás nie známy, ale dobrý recept na domácu salámu, avšak často pripravovanú pochúťku na madarských zabíjačkách.

360 minút
príprava
2 dni minút
tepelná úprava

Suroviny

7000 g
3000 g, (tučné)
250 g
50 g
1 g
10 g, /u nás rýchlosoľ Praganda/
5 g
1 strúčik
15 g




Postup

  1. 1

    Mäso starostlivo zbavíme zvyškov kostí, chrupaviek, blán, škiach, ciev a kože. Pokrájame na pásy. Pomelieme aj s koreninami na kotúči č. 12 a dáme na krátko zmraziť a pomelieme ešte raz.

  2. 2

    Potom mäso necháme na chladnom mieste 24 hodín odležať. Masu plníme do salámového čreva na tesno, aby sa v čreve nenachádza žiadenl vzduch, ktorý by mohol spôsobiť skazenie salámy.

  3. 3

    Hotové salámy údime 2 dni studeným dymom. Správne vyrobená saláma vydrží 3-4 mesiace, pokiaľ je skladovaná na chladnom a dobre vetranom mieste. O správnosti jej výroby svedčí tvorba ušľachtilej bielej pliesne na povrchu salámového čreva, ktorú odstraňujeme zoškrabávaním každé 3 dni..

Diskusia k receptu

bzuky
Velmi zaujímavý recept a páči sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia