Foto: kemka1
Tento šalát je výborný,kto vyskúša,neoľutuje.Dá sa jesť studený,ale aj teplý,s prílohou,ale aj bez nej.
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na mesiačiky,kuracie prsia na menšie kocky.Rozpálime olej na panvici, orestujeme cibuľové mesiačiky do zlatava.Potom pridáme kuracie prsia,počkáme kým sa mäso zatiahne, osolíme a okoreníme.Kým sa mäso dusí (nepodlievam,mäso pustí šťavu) ,nakrájame si zeler na tenké polmesiačiky,dáme do misy,kde ho mierne osolíme a polejeme vínnym octom,premiešame.Keď je mäso mäkké,odstavíme a pridáme k zeleru (kto chce môže nechať mierne vychladnúť),primiešame majonézu.Na tanier si poukladáme listy ľadového šalátu a na ne masu z misy.Dá sa to jesť aj s americkými zemiakmi alebo s pečivom,kto aké má rád.
Diskusia k receptu