Zelerovo-kurací šalát

kemka1 - bez fotkykemka1, 2. mája 2012
Zelerovo-kurací šalát
Foto: kemka1

Tento šalát je výborný,kto vyskúša,neoľutuje.Dá sa jesť studený,ale aj teplý,s prílohou,ale aj bez nej.

Suroviny

500 g
1 bal
1 ks
1 ks
2 PL, z červeného vína




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na mesiačiky,kuracie prsia na menšie kocky.Rozpálime olej na panvici, orestujeme cibuľové mesiačiky do zlatava.Potom pridáme kuracie prsia,počkáme kým sa mäso zatiahne, osolíme a okoreníme.Kým sa mäso dusí (nepodlievam,mäso pustí šťavu) ,nakrájame si zeler na tenké polmesiačiky,dáme do misy,kde ho mierne osolíme a polejeme vínnym octom,premiešame.Keď je mäso mäkké,odstavíme a pridáme k zeleru (kto chce môže nechať mierne vychladnúť),primiešame majonézu.Na tanier si poukladáme listy ľadového šalátu a na ne masu z misy.Dá sa to jesť aj s americkými zemiakmi alebo s pečivom,kto aké má rád.

Diskusia k receptu

lia66
Toto vyzerá super!!!...ja ale vymením majonézu za poch.smotanu...inak super rcp.a foto, ktoré navnadí!!!
martamm
Tiez by som urobila so smotanou, alebo este lepsie s bielym jogurtom...
kecemis
Vyzera skutovne dobre. Pri takychto salatoch pouzivam zvycajne majonezu s bielym jogurtom v pomere 1:1.
kemka1
Ďakujem za komentáre,treba to vyskúšať s jogurtom či smotanou,hlavne kombináciu s vínnym octom,vyskúšam aj ja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia