Foto: alicka80
Toto je špecialitka môjho mužíčka a nevarila som to ja. On ich robí na veľa spôsobov, dokonca mne osobitne bezlepkové. Je tu teraz dosť Zobraziť celý popisToto je špecialitka môjho mužíčka a nevarila som to ja. On ich robí na veľa spôsobov, dokonca mne osobitne bezlepkové. Je tu teraz dosť receptov na lasagne, takže tento pridávam pre ďalšiu inšpiráciu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
12-15 plátkov |
|
1 kg |
|
1-2 krabička alebo talianske paradajky drtene |
|
1 väčšia |
|
4-5 ks |
|
400 g (zmes) |
|
1-2 lyžice |
|
|
|
|
|
500 ml |
|
1 l |
|
3 lyžice (bezlepková) |
|
1/2 |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Mäso si podusíme na cibuľke, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie. Keď je mäso takmer hotové, pridáme paradajkovú drť a mrazenú zeleninu (hrášok, mrkva, kukurica). Keď je zelenina takmer mäkká, môžeme pridať trošku cukru. Uviedla som 1-2 lyžice, ale to záleží od vás. Je to kvôli tomu, že mne sa niektorá paradajková drť zdá kyslá.
- 2
Urobíme si bešamelovú omáčku. Na masle opražíme múku, prilejeme smotanu na varenie a doplníme to mliekom.Ochutíme, dosolíme. Pridáme nastrúhaný syr podľa chuti do hotovej omáčky. Ešte si necháme nastrúhaný syr aj na posypanie.
- 3
My plátky lasagní neobvárame. Do zapekacej misy dáme naspodok vrstvu bešamelovej omáčky, na ňu plátky lasagní, na ne vrstvu mäsovej omáčky, na ňu vrstvu syra a znovu lasagne, bešamel, lasagne, mäsová omáčka......až to zakončíme tak, aby bola posledná vrstva lasagní prekrytá omáčkou (ktorá vám vychádza), a ešte posypeme syrom. Pečieme v rúre cca 40 minút.
- 4
Robili sme v dvoch zapekacích nádobách, keďže jedna verzia bola z bezlepkových plátov. Neplánovala som sem tento recept dávať, takže som nefotila. Ale nabudúce budú iné, tak dám celý postup. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu