Lasagne s mletým mäsom a zeleninou

alicka80 - bez fotkyalicka80, 3. marca 2012
Lasagne s mletým mäsom a zeleninou
Foto: alicka80

Toto je špecialitka môjho mužíčka a nevarila som to ja. On ich robí na veľa spôsobov, dokonca mne osobitne bezlepkové. Je tu teraz dosť Zobraziť celý popisToto je špecialitka môjho mužíčka a nevarila som to ja. On ich robí na veľa spôsobov, dokonca mne osobitne bezlepkové. Je tu teraz dosť receptov na lasagne, takže tento pridávam pre ďalšiu inšpiráciu.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

12-15 plátkov
1 kg
1-2 krabička alebo talianske paradajky drtene
1 väčšia
4-5 ks
400 g (zmes)
1-2 lyžice
500 ml
1 l
3 lyžice (bezlepková)
1/2
300 g




Postup

  1. 1

    Mäso si podusíme na cibuľke, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie. Keď je mäso takmer hotové, pridáme paradajkovú drť a mrazenú zeleninu (hrášok, mrkva, kukurica). Keď je zelenina takmer mäkká, môžeme pridať trošku cukru. Uviedla som 1-2 lyžice, ale to záleží od vás. Je to kvôli tomu, že mne sa niektorá paradajková drť zdá kyslá.

  2. 2

    Urobíme si bešamelovú omáčku. Na masle opražíme múku, prilejeme smotanu na varenie a doplníme to mliekom.Ochutíme, dosolíme. Pridáme nastrúhaný syr podľa chuti do hotovej omáčky. Ešte si necháme nastrúhaný syr aj na posypanie.

  3. 3

    My plátky lasagní neobvárame. Do zapekacej misy dáme naspodok vrstvu bešamelovej omáčky, na ňu plátky lasagní, na ne vrstvu mäsovej omáčky, na ňu vrstvu syra a znovu lasagne, bešamel, lasagne, mäsová omáčka......až to zakončíme tak, aby bola posledná vrstva lasagní prekrytá omáčkou (ktorá vám vychádza), a ešte posypeme syrom. Pečieme v rúre cca 40 minút.

    Lasagne s mletým mäsom a zeleninou - obrázok 3
  4. 4

    Robili sme v dvoch zapekacích nádobách, keďže jedna verzia bola z bezlepkových plátov. Neplánovala som sem tento recept dávať, takže som nefotila. Ale nabudúce budú iné, tak dám celý postup. :-)

Diskusia k receptu

helca103
ani ja tie pláty nevarím , počas pečenia krásne zmäknú. Dobrý nápad dávno som ich nerobila
elisticka
som rada tomuto ea prosim ta aj bezlepkove su dostat? este som ich nevidela v obchode teda v celiatickom kutiku... mne sa tie surove nejak nepodarili.. a co som robila pred tym predvarane boli lepsie ale vidim ze ty ten besamel davas aj do stredu a ja som to len poliala... vyskusam podla teba teda tvojho sikovneho manzela.-))
ainy
@elisticka ja kupujem v lekarni, alebo v obchode zdrava vyziva ( bezlepkbezlepkova), od firmy Schar su na nerozoznanie od klasickych. Besamel davam fakt na striedacku s inou omackou, aby boli platy namocene v omacke. Potom zmäknu a nie su suche.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia