Foto: marek135
Slaninou sa stehno môže aj prešpikovať, ja som na to však nejako pozabudol a tak som ju len pridal k mäsu, ale nakoniec to Zobraziť celý popisSlaninou sa stehno môže aj prešpikovať, ja som na to však nejako pozabudol a tak som ju len pridal k mäsu, ale nakoniec to bolo dobré keď sa dopiekla na mäse.
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
cca 1,2 kg |
|
4 ks čerstvá |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 zväzok |
|
6 ks |
|
údená |
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
horúca |
|
|
|
250 ml sladká |
|
Postup
-
1
Stehno si osolíme, okoreníme mčk a potrieme zoztlačeným strúčikom cesnaku. Dáme na dve hodiny do chladničky. Po odstátí opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji aby sa mäso zatiahlo. Do zapekacej misy dáme na plátky narezanú slaninu, k nej nakrájame očistenú mrkvu, cibuľu, kaleráb, petržlen aj s vňaťou (je jedno na aké veľké kúsky, lebo sa to bude mixovať) na to položíme stehno, zalejeme horúcou vodou a pridáme jadlovec, trochu soli a hubové korenie všetko podľa chuti. Pečieme v rozohriatej rúre na 150 stupňoch približne 1,5 hodiny. Potom stehno preložíme do vrchnej časti zapekacej misy a dopečieme ešte 5 minút tak, že slaninu z výpeku dáme na vrch stehna. Zeleninu prelejeme do misky rozmixujeme, prilejeme sladkú smotanu a chvíľu povaríme.
- 2
Mäso krájame na plátky, zalejeme omáčkou a podávame s varenými popučenými zemiakmi, ale môže byť aj knedľa. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu