Pomaly pečené srnčie stehno

marek135 - fotkamarek135, 19. augusta 2015
Pomaly pečené srnčie stehno
Foto: marek135

Slaninou sa stehno môže aj prešpikovať, ja som na to však nejako pozabudol a tak som ju len pridal k mäsu, ale nakoniec to bolo dobré keď sa dopiekla na mäse.

4
porcie
35 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

cca 1,2 kg
4 ks čerstvá
1 ks väčšia
1 ks stredne veľká
1 ks
1 ks
1 zväzok
6 ks
 údená
1 strúčik
 horúca
250 ml sladká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno si osolíme, okoreníme mčk a potrieme zoztlačeným strúčikom cesnaku. Dáme na dve hodiny do chladničky. Po odstátí opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji aby sa mäso zatiahlo. Do zapekacej misy dáme na plátky narezanú slaninu, k nej nakrájame očistenú mrkvu, cibuľu, kaleráb, petržlen aj s vňaťou (je jedno na aké veľké kúsky, lebo sa to bude mixovať) na to položíme stehno, zalejeme horúcou vodou a pridáme jadlovec, trochu soli a hubové korenie všetko podľa chuti. Pečieme v rozohriatej rúre na 150 stupňoch približne 1,5 hodiny. Potom stehno preložíme do vrchnej časti zapekacej misy a dopečieme ešte 5 minút tak, že slaninu z výpeku dáme na vrch stehna. Zeleninu prelejeme do misky rozmixujeme, prilejeme sladkú smotanu a chvíľu povaríme.

  2. 2

    Mäso krájame na plátky, zalejeme omáčkou a podávame s varenými popučenými zemiakmi, ale môže byť aj knedľa. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: