Moja čína fotorecept

matahari1974 - fotkamatahari1974, 24. novembra 2010
5 - 6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 menšia
 mrazena , na čínu
  korenie
3 - 4 ks
 podľa chuti
  sušené alebo šampiňóny
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľu na väčšie kusy a prudko ju osmažíme na oleji ,pridáme namočené hríby ( alebo šampiňóny) a par minút restujeme .

    Moja čína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájanú hlavkovú kapustu , cesnak a zase prudko orestujeme.

    Moja čína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme mrazenú zeleninu ( ja som ju predtým namočila do vody aby som sa zbavila ľadu) a zase prudko všetko spolu orestujeme a pridáme 2 PL sojovej omáčky. Po orestovaní všetku zeleninu vyberiem do misky .

    Moja čína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso si nakrájame na filety.

    Moja čína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom si mäsko nakrájame na tenšie pásiky.

    Moja čína (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A po nakrájani si mäso napacujeme čínskym korením, čili ,zázvorom a sojovou omáčkou a necháme odležať cca 1 hodinku ( to si urobím hneď ráno alebo aj večer čím dlhšie je mäso v páce tým lepšie)

    Moja čína (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto napácované mäso prudko orestujeme na oleji v panvici.

    Moja čína (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zeleninu a mäso dame späť do WOKU , pridáme vodu z hríbov a par minút spolu orestujeme.Podľa potreby môžeme zahustiť. Podávame s ryžou. Prajem dobrú chuť

    Moja čína (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

matased
Tvoja čína vyzerá veĺmi dobre, zázvor som nezvykla pridávať a aj kapusta sa mi tam hodí.
tinca
kuracinku môžem vždy,chutné ukladám do KK
coldbery
Podobne robím aj ja ...je to naozaj veľmi chutné...máš to pekne spracované...:-)))
marienka44
Cina bez zazvora nie je cina. Perfektny recept, ja pridavam aj trochu bieleho vina a kuraci vyvar.
mamamaria1
Dávam ešte pór, nakladané bambusové výhonky a judášovo ucho. Podávam s ryžou so smaženým vajíčkom a hráškom. Delikatesa :)