Foto: matahari1974
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 menšia |
|
mrazena , na čínu |
|
|
|
|
|
korenie |
|
3 - 4 ks |
|
podľa chuti |
|
sušené alebo šampiňóny |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Nakrájame si cibuľu na väčšie kusy a prudko ju osmažíme na oleji ,pridáme namočené hríby ( alebo šampiňóny) a par minút restujeme .
-
2
Pridáme na kocky nakrájanú hlavkovú kapustu , cesnak a zase prudko orestujeme.
-
3
Potom pridáme mrazenú zeleninu ( ja som ju predtým namočila do vody aby som sa zbavila ľadu) a zase prudko všetko spolu orestujeme a pridáme 2 PL sojovej omáčky. Po orestovaní všetku zeleninu vyberiem do misky .
-
4
Mäso si nakrájame na filety.
-
5
Potom si mäsko nakrájame na tenšie pásiky.
-
6
A po nakrájani si mäso napacujeme čínskym korením, čili ,zázvorom a sojovou omáčkou a necháme odležať cca 1 hodinku ( to si urobím hneď ráno alebo aj večer čím dlhšie je mäso v páce tým lepšie)
-
7
Takto napácované mäso prudko orestujeme na oleji v panvici.
-
8
Zeleninu a mäso dame späť do WOKU , pridáme vodu z hríbov a par minút spolu orestujeme.Podľa potreby môžeme zahustiť. Podávame s ryžou. Prajem dobrú chuť
Diskusia k receptu