Foto: zolik
Chutovo sviezi jesenno-zimny salat, ktory je vdacnou prilohou k mäsu, k rybe, k syrom, natierkam, alebo ako lahky obed do prace. Da sa pripravit Zobraziť celý popisChutovo sviezi jesenno-zimny salat, ktory je vdacnou prilohou k mäsu, k rybe, k syrom, natierkam, alebo ako lahky obed do prace. Da sa pripravit vopred. Pripraveny v uzavretej doze vydrzi 24 hodin bez zmeny chuti a vzhladu. Na nasej stranke som ziaden podobny nenasla, tak Vam ho ako inspiraciu predkladam. Je moznych niekolko obmien. Mozte pridat rozne orechy, susene marhule, datle, alebo figy. Mozte obmienat oleje. Aj lanovy, tekvicovy alebo orechovy olej je v tomto salate velmi chutny.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravime si vsetky suroviny.
-
2
Jablko nastruhame, jeden pomaranc nafiletujeme, pridame k nastruhanej mrkve a pripravime si dressing z
-
3
medu, stavy z 1 pomaranca, stavy z 1/2 citrona, olivoveho oleja, soli, chilli a cierneho korenia. Dobre premiesame a zalejeme nim pripraveny salat. Tento odlozime minimalne na 30 minut pred podavanim do chladnicky. Takto pripraveny, schladeny salat vydrzi vakuovo uzavrety bez zmien 24 hodin.
-
4
A mozeme servirovat. Mnou uvedene mnozstvo zodpoveda 2 porciam salatu ako priloha. Podavala som k telacim steakom so slahackovymi zapekanymi zemiakmi.
Trepeš ako frndolína.
1*
@2010 ja mam podobnu skrabku doma ako v tvojom videu, je to julliene skrabka, ale priznam sa, ze ja s nou neviem moc pracovat, ide to velmi tazko :( ale @kuku ma pravdu, tie sliziky mrkvy v tomto recepte su omnoho tensie ako julliene, ale nic to nemeni na tom, ze je to dobry salatik. je jedno ako si ho kto nakraja ;)
sk.wikibooks.org/wiki/Wikikuch%C3%A1rka/Kr%C3%A1janie...
Nič to avšak nemení na tom, že rovnaký robíme aj my ;)
a na struhanie som pouzila toto udelatko
myslim, ze technologia Julienne sa na taketo salaty ani nehodi, @zolik ide medzi stalice, vdaka!
ale vacsinou zeleninu krajam velikanskym ostrym nozom
Ak môžem poradiť tým, čo majú takú škrabku ako je vo videu od @2010 , resp. ako tá moja biela na obrázku, lepšie sa používa ak je zelenina položená na pevnej podložke, nie v ruke vo vzduchu ako ukazuje video. Ľavou rukou si zeleninu pridržiavam na podložke, pravou rukou ťahom škrabky zľava-doprava postupne oškrabkávam. Ľavou rukou si ju zároveň podľa potreby otáčam. Takto to ide lepšie. Ja teraz zas poškuľujem po tomto, už som to aj tu u niekoho videla, len si nespomínam kde. Máte skúsenosti?
@salinka Dakujem
Prajem pekny vecer
Dakujem za spravu a prajem pekny den.