Plnené kuracie „rolky“ fotorecept

katka9296 - fotkakatka9296, 17. mája 2016
Plnené kuracie „rolky“ (fotorecept)
Foto: katka9296
6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji do sklovita a pridáme šampiňóny.

    Plnené kuracie „rolky“ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chvíľu spolu popražíme a pridáme rajčinky. Odporúčam bio z Tesca. :)

    Plnené kuracie „rolky“ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme to chvíľu prebublať a pridáme soľ, korenie podľa chuti. Po dochutení necháme variť cca 5 minút a odstavíme :)

    Plnené kuracie „rolky“ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prechádzame k mäsku. Mäsíčko si jemne naklepeme cez sáčok.... Posolíme a pokoreníme

    Plnené kuracie „rolky“ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na naklepané mäso dáme šunku, pripravenú plnku a nivu. A pekne zrolujeme a zaistíme špáradlom, niťou, alebo ihlou :)

    Plnené kuracie „rolky“ (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď máme všetky zrolované, poukladáme ich do zapekacej misy, na vrch dáme plátky masla a podlejeme vývarom. Pečieme prikryté 20 minút pri teplote 200 °C, potom odkryjeme a pečieme ešte 10 min. :)

    Plnené kuracie „rolky“ (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ospravedlňujem sa za nie príliš estetickú výslednú fotku, ale omylom som vymazala práve tú peknú. :) Ako prílohu sme zvolili ryžu+ ešte viac nivy :) Dobrú chuť

    Plnené kuracie „rolky“ (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Máš to moc hezky udělané a pěkně udělaný postup. Jen přijmi radu od starého kuchaře. Nikdy nenechávej v závitku párátko když je to na talíři, není to sice proti ničemu a zvlášť ne doma, ale ten kdo si musí párátko vyndat se upatlá a někdy si i to jídlo shodí z talíře. To není kritika jen rada. Jsi šikovná.
Moze to byt dobre :-) Jedna vec sa mi tak trocha nezda..a to ta plnka.Nieje ta plnka priliz tekuta na plnenie?-myslim tym,ze aby to v tom mäse zostalo "tam" kde to das. Ja vidim,ze to z oboch stran uzatvoris sparadlami,ale aj tak :-) Neber to ako kritiku,je to len postreh :-)
@Cesminaz (19.5.2016 15:40)

Ta plnka tam krasne ostala, ale da sa samozrejme prihustit. Nie som zastancom pouzivat velmi muku do varenia, tak by som pouzila mozno iny syr, ktory by som nastruhala do plnky kym je este na panvici, tym padom by som nivu vypustila :)

Pridaj komentár k receptu: