Foto: kvakac
Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude málo. Je to retro recept od babky.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Zmiešame všetky suroviny. Necháme chvíľu postáť.
-
2
Plech vymastíme masťou.
-
3
Pripravené zemiaky rovnomerne rozložíme na vymastený plech. Dajte to na väčší plech, aby vrstva bola tak 1 cm. Hrubšie to nerobte, potom to nie je ono. Pečieme pri 200 °C do zlatista.
-
4
Maslo rozpustíme a dáme doň strúhaný cesnak. Týmto maslom potrieme krumpľovík, keď nám začne už chytať zlatistú farbu.
-
5
Potom už len 5 minút dopiecť. Musí to zvrchu aj zo spodu jemne chrumkať. Vtedy je to správne zapečené.
-
6
A máte dobrotu na jedenie. Zastaví vás len prázdny tanier. Mne ho veru babka často piekla v peci.
Neskoro už sú zjedene. Nabudúce.
Je to veru dobré treba skúsiť.
Veď roboty nie je na tom veľa a pečie sa to samo.
Dik za koment. Dobre je to aj s kyslou polievkou.
Vyskúšaj určite bude chutiť.
Tak veru aj moje. Jem to samotne, alebo ku kyslej polievke.
Budem rád keď vyskúšaš, len ako som písal, treba hneď upiecť viac.
Som rád že to aj iní poznajú. Je veru dobre.
Dík za koment, skús oplatí sa upiecť.
Veru parádny si nám ponúkol a hlavne inšpiroval,dávno sme nemali,ale budeme mať:-)))