Krumpľovníky od babky fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, Bratislava, 24. mája 2018 15:47
Ďalšie recepty »

Krumpľovníky od babky (fotorecept)Foto: kvakac

Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude málo. Je to retro recept od babky.

3
porcie
10 min
príprava
50 min
na 200  °C

Suroviny

600 g
1 - 2 ks
3 PL
3 PL
1/2 KL
Na potretie krumpľovníka:
20 g
4 strúčiky
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Zmiešame všetky suroviny. Necháme chvíľu postáť.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vymastíme masťou.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravené zemiaky rovnomerne rozložíme na vymastený plech. Dajte to na väčší plech, aby vrstva bola tak 1 cm. Hrubšie to nerobte, potom to nie je ono. Pečieme pri 200 °C do zlatista.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo rozpustíme a dáme doň strúhaný cesnak. Týmto maslom potrieme krumpľovík, keď nám začne už chytať zlatistú farbu.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom už len 5 minút dopiecť. Musí to zvrchu aj zo spodu jemne chrumkať. Vtedy je to správne zapečené.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A máte dobrotu na jedenie. Zastaví vás len prázdny tanier. Mne ho veru babka často piekla v peci.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist