Krumpľovníky od babky fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 24. mája 2018
Krumpľovníky od babky (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude málo. Je to retro recept od babky.

3
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 200  °C

Suroviny

600 g
1 - 2 ks
3 PL
3 PL
1/2 KL
Na potretie krumpľovníka:
20 g
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Zmiešame všetky suroviny. Necháme chvíľu postáť.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vymastíme masťou.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravené zemiaky rovnomerne rozložíme na vymastený plech. Dajte to na väčší plech, aby vrstva bola tak 1 cm. Hrubšie to nerobte, potom to nie je ono. Pečieme pri 200 °C do zlatista.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo rozpustíme a dáme doň strúhaný cesnak. Týmto maslom potrieme krumpľovík, keď nám začne už chytať zlatistú farbu.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom už len 5 minút dopiecť. Musí to zvrchu aj zo spodu jemne chrumkať. Vtedy je to správne zapečené.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A máte dobrotu na jedenie. Zastaví vás len prázdny tanier. Mne ho veru babka často piekla v peci.

    Krumpľovníky od babky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Robievam aj ja podobne,niekedy pridám oškvarky. Poznám to od kamošky, ktorá mala starú mamu z Gemera ako ,,tóšna". Je to výborné so surovou kyslou kapustou- ako prílohou. Jednoduché a výborné jedlo.

Pridaj komentár k receptu: