
Plnené šampiňóny
Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa...

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...

Syrové knedle s hokkaidovým ragú
Pečivo nakrájame na veľmi drobné kúsky, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 160 stupňov...

Bezlepkový bryndzovník
Ak máte už sladkého napečeného dosť a máte chuť pre zmenu na niečo slané, poďte si upiecť mäkučký bryndzovník bez lepku podľa nášho receptu....

Avokádová nátierka s cottage
Je to úplne jednoduchá fit nátierka, hotová za pár minút. A navyše zdravá a plná...

Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...

Tekvica zapečená so syrom a orechmi
Doba dýní a ořechů, je pořeba využít, co přiroda nabízí.

Bezlepkové zapekané chlebíky panini
Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa...

Zapekaný ježkový baklažán
Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku...

Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

Ricottové placičky s chorizem
Všechny suroviny dáme do mísy a propracujeme těsto. Je trochu lepivé, ale spojí se a...

Spaghetti s rukolou, hubami, paradajkami a parmezánom
Potrebovala som rýchlo a chutne navariť, spravila som spagetti so suchohríbmi, jarnou cibuľkou, chilli...

Quiche z červenej repy a zo syra
Teplý alebo studený, so šalátom... a máte výborný obed či večeru.

Syrové rezy so šunkou
Tento "unikát" je z mojej hlavy:D Vymyslela som si ho ked k nám na návštevu mala prísť...

Vínno-cibuľovinová nátierka Oňóľjuško
Nátierka tentokrát nie je racionálnou, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších,...

Knedľová roláda s hubovou plnkou
Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale...

Ravioli, portobello a špenát v Alfredo omáčke
Chutne , rychlo pripravene lahke jedlo , oblubene v mojej rodine.

Syrový mazanec
Veľkonočný mazanec trochu netradične na slano. Je výborný k údenému mäsu, k polievke, s...

Cuketovo-kuracia plnená tekvica
Recept som vymyslela na dovolenke, pre rodinu kamarátky. Aj napriek tomu, že naši chlapi...

Pečená paprika plnená modrým syrom
Od 50. rokov u nás, vďaka gurmánskemu pôžitkárstvu našej Mamky presladkej, v kuchyni vládla svetlá zelenožltá pikantná „PCR-ka“....

Vyprážané syrové guľôčky s jogurtovým dipom
Kombinácia dvoch vynikajúcich syrov v týchto vyprážaných guľôčkach nenechá nikoho chladným...

Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou
Čakáte šibačov a premýšľate, čo im ponúknete? Dnes vám prinášame práve taký recept, ktorý sa vám bude hodiť na veľkonočný pondelok....

Koláčiky s Nivou, jablkom a orechmi
tento recept je pre milovníkov syra s modrou plesňou, ktorý má po tepelnej úprave veľmi intenzívnu...

Pestrý tanier s halloumi
Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a...

Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame....

Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom
Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku a...