Tento recept mám od mojej známej z Čiech, robila som ho už niekoľko krát, ale ešte som neprišla na to, prečo umučená. Možno na Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej známej z Čiech, robila som ho už niekoľko krát, ale ešte som neprišla na to, prečo umučená. Možno na to príde niekto z Varecháčov, inak je to jedlo vhodné, keď chceme zmenu alebo pre dobrú návštevu.
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
20 dg |
|
podľa chuti (alebo oravská) |
|
1 ks |
|
2 - 3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 viazanička |
|
|
Postup
-
1
Panenku rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, pokoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom, pridáme postrúhaný syr nakrájaný na prúžky, nakrájanú papriku, dáme slaninu - záleží na každom, ako ju nakrája či na kocky alebo prúžky, ešte posypeme natrhanou bazalkou a mladou cibuľkou, ale kľudne môže byť aj staršia.
- 2
Zrolujeme ako roládu zviažeme potravinárskou niťou, takto pripravenú paneku opečieme prudko zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 30 min.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu