Nakladané sušené paradajky v zapečenej ciabatte
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 16. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Paradajky nakrájame pozdĺžne na štvrtiny, porozkladáme do sušičky, jemne nasolíme, okoreníme a jemne posypeme práškovým cukrom. Pridáme pár lístkov oregana a zastrekneme citrónovou šťavou. Sušíme asi 24 hodín.
- 2
Strúčiky cesnaku dáme do kastrólika a pri nízkej teplote 70 °C pečieme ponorené v oleji 20–30 minút, kým cesnak nezhnedne a nezmäkne. Potom cesnak vyberieme, striedavo so sušenými paradajkami a orechmi naukladáme do fľašiek. Súbežne pridáme oregano a prilievame olivový olej až po vrch, celú zmes jemne zatlačíme, aby sme vytlačili prípadné vzduchové bublinky. Pohár uzavrieme a odložíme na chladné miesto. Ideálne je nechať odstáť 2–3 mesiace.
- 3
Ciabattu prekrojíme a pokvapkáme olejom zo sušených paradajok. Rozložíme mozzarellu a dáme zapiecť pri 180 °C na 5 minút. Potom na syr rozložíme naložené paradajky, naložený cesnak roztlačíme vidličkou a tiež rozložíme na paradajky. Prikryjeme druhou vrstvou mozzarelly a zapekáme pri 180 °C 5 minút.
Tiež paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja by som to v domácich podmienkach (sušenie paradajok a pečený nahorklý cesnak) nerobila. Paradajky sušené dostať kúpiť v Kauflande, výborné alebo v Lidli v skle.
Pani Marienka neviem či ste skúšali pečený cesnak ale ten keď je upečený je priam sladučký. Ja práve dnes vyberám zo sušičky sušené paradajky dávam ich do olivového oleja a viem čo jem. Kaufland a Lídl mám 14 km od domu a špajzku mám pri kuchyni.