
Taštičky so špenátom, hubami a šošovicou
Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.

Slané pečivo
tak a toto sa pravidelne u nás pečie a ešte za tepla konzumuje - vtesdy je to...

Klobáskové koláčiky
Zamiesime cesto, necháme ho dve hodiny zabalené postáť. Potom rozvaľkáme, vykrajujeme kolieska a hviezdičky. Jedno koliesko natrieme...

Grilované paradajky
Počas grilovačky si pripravte aj tento zaujímavý a netradičný pokrm a určite ním potešíte nie len vašich...

Kvakové hranolčeky s parmezánom
Vyskúšala som kvaku urobiť aj ako hranolčeky, podobne robievam cukinu, ale aj zemiaky.

Mrkvovo-cibuľové pečivo
Musím sa priznať, že som v poslednom čase podľahla čaru doma upečeného pečiva. Keďže rada...

Šalát z cestovín risini
Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné....

Zelné „kapustové“ sabji
Wikipedie i @methi hovoří o „sabji“ jako o zeleninové příloze suché, nebo v omáčce. Většinou...

Tyčinky z koreňovej zeleniny
Inšpirovali sme sa receptom na mrkvové tyčinky, ktoré doma pečieme a vyskúšali sme mrkvu nahradiť petržlenom a zelerom....

Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi
Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som podávala k nedeľnému obedu...

Bryndzovo - smotanový krém
Mali sme chuť na ľahkú a rýchlu večeru. Vymiešala som nátierku z bryndze a smotanového krému...

Bravčové plece v pletenke
Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky...

Biela kačacia pečeň s paprikovou omáčkou
Nakrájanú papriku opečieme na olivovom oleji, podlejeme šľahačkou, povaríme asi osem minút, rozmixujeme, ...

Nemecké koláčiky mit weisswurst (s bielou klobásou)
Biele bavorské klobásky nakrájame na menšie kúsky a zabalíme ich do lístkového cesta a pečieme na 200...

Huby zo syrom naložené v oleji
Pridávam recept pre milovníkov húb ale nie len pre nich tento recept som dostal od kamaráta...

Plnené špaldové taštičky a pizza (vegan)
Cesto mám už tu (bez plnky!): http://varecha. pravda. sk/recepty/slane-trojuholnicky-vegan/34920-recept. html

Vtáčí zob
Toto je recept na chlieb pre tých, ktorí sú stúpencami zdravšieho stravovania. Názov "vtáčí zob"...

Jednoduchý baklažán
Komerčný recept<br /> Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, ...

Tapenade languedocienne (Languedocká tapenada)
V Languedocu sa táto tapenada robí odjakživa. Všetky suroviny sú miestne, teda čerstvé, a...

Carpaccio z mušlí sv. Jakuba
Mušle sv. Jakuba nakrájame na veľmi tenké plátky (kolieska), ktoré pomocou okrúhlej formičky uložíme na...

Pôvabnice fialové s olomouckým syrčekom
Huby udusíme na slanine a spolu so syrčekmi zomelieme. Primiešame maslo a oliv. olej Natierame na hrianky...

Quiche lorraine s gorgonzolou a pórom
Na prípravu koláčika potrebujeme malé kovové okrúhle formy s priemerom asi 5 cm. (Ak máte väčšie...

Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...

Quesadilla s manchego syrom
Quesadilla je typický mexický pokrm založený na kukuričnej placke tortille....

Misa pre šibačov
Suroviny si pripravíme a nakrájame. Už v hlave musíme mať predstavu čo ideme urobiť a začneme...