Roláda z panenky a pečenej papriky fotorecept

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 10. júla 2014
Roláda z panenky a pečenej papriky (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
500 g
500 g
250 g
50 g
3 PL
3 PL
3 ks
200 ml
200 ml
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Bravčovu panenku narežeme na 200–gramové valčeky, ktoré pozdĺžne prekrojíme. Červenú papriku dáme do pripravenej pahreby a pečieme ju tak dlho, aby na nej vznikla tmavá koža, ktorú po upečení olúpeme. Pripravenú papriku osolíme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a nasekaným rozmarínom.

  2. 2


    Namarinovanú papriku poukladáme na valčeky bravčovej panenky, z ktorých pripravíme závitky. Konce prepichneme kovovou ihlou, aby sa neotvárali. Mäso potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a položíme na pripravený rozpálený gril. Pečieme na grile a stále otáčame, aby sa mäso prepieklo aj zvnútra.

  3. 3


    Omáčka: Paradajky zbavíme jadierok, narežeme ich na malé kocky, pridáme horčicu, soľ, korenie, worcester, trstinový cukor (môžeme použiť aj med), cesnak, kečup a najemno nakrájanú cibuľu s čili papričkami. Všetko dôkladne premiešame. Hotové ugrilované mäso nakrájame na kolieska a prelejeme omáčkou.

Diskusia k receptu