Roláda z panenky a pečenej papriky fotorecept
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 10. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovu panenku narežeme na 200–gramové valčeky, ktoré pozdĺžne prekrojíme. Červenú papriku dáme do pripravenej pahreby a pečieme ju tak dlho, aby na nej vznikla tmavá koža, ktorú po upečení olúpeme. Pripravenú papriku osolíme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a nasekaným rozmarínom.- 2
Namarinovanú papriku poukladáme na valčeky bravčovej panenky, z ktorých pripravíme závitky. Konce prepichneme kovovou ihlou, aby sa neotvárali. Mäso potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a položíme na pripravený rozpálený gril. Pečieme na grile a stále otáčame, aby sa mäso prepieklo aj zvnútra.- 3
Omáčka: Paradajky zbavíme jadierok, narežeme ich na malé kocky, pridáme horčicu, soľ, korenie, worcester, trstinový cukor (môžeme použiť aj med), cesnak, kečup a najemno nakrájanú cibuľu s čili papričkami. Všetko dôkladne premiešame. Hotové ugrilované mäso nakrájame na kolieska a prelejeme omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu